detector.media
26.09.2008 14:37
Апеляційний суд підтвердив, що Поярков і Пінчук не є «глянцевими» художниками
Апеляційний суд міста Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва за позовом художника Сергія Пояркова проти «Женского журнала» («ЖЖ»). Про це повідомив «Детектор медіа» пан Поярков.
 
Нагадаємо, згідно з рішенням Печерського суду від 26 червня 2008 року відповідачі мають публічно вибачитися, спростувати опубліковану інформацію та сплатити по 34 тисячі гривень морального відшкодування Сергію Пояркову та скульптору Олегу Пінчуку.
 
Проте в «ЖЖ» не збираються виконувати це рішення, а подають касацію у Верховний суд України. Як прокоментувала результати апеляції Алла Бронішевська, віце-президент холдингу «Атлантик-груп» та провідний юрисконсульт компанії: «Коли суд виносить ті чи інші рішення, гадаю, ні для кого в нашому суспільстві не секрет, що вони можуть бути викликані політичними впливами. У країні немає нормального зваженого  правосуддя».
 
Що ж до самих позовних вимог, то думка пані Бронішевської така: «Позовні вимоги є незаконними. Те, чого вимагають позивачі, означатиме заборонити в країні свободу слова. Адже, по суті, ідеться про те, що жоден журналіст не може висловити своєї точки зору щодо твору мистецтва».
 
Як відомо, приводом для позову стала стаття Олени Кириченко  «Мода на искусство» («Женский журнал», травень 2007-го), у котрій Сергій Поярков та Олег Пінчук названі «глянцевими художниками». Зокрема, за словами пані Кириченко, позивачі обурені цитатою: «Однако мы живем в информационно-глянцевую эпоху и художники могут продавать картину за безумные деньги, а СМИ будут этот факт транслировать – и таким образом появляются глянцевые успешные художники. Причем, есть успешные, а есть глянцевые. Александр Клименко, Олег Пинчук, Сергей Поярков и т. д.».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY