М1 зняв з ефіру «Погоду» з оголеною Дашею Астаф'євою

28 Серпня 2008
26783
28 Серпня 2008
13:20

М1 зняв з ефіру «Погоду» з оголеною Дашею Астаф'євою

26783
На цьому наполягала Національна експертна комісія з захисту суспільної моралі – програма викликала фантазії і хвилювання.
М1 зняв з ефіру «Погоду» з оголеною Дашею Астаф'євою
Програма «Погода» з оголеною ведучою Дашею Астаф’євою зникла з ефіру каналу М1. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор ЗАТ «Телеодин» (канали М1 та М2-Естрада) Валентин Коваль.
 
«Це викликано листом, який ми отримали від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка запропонувала показувати програму з півночі до 4 години ранку. Підставою для цього був експертний висновок Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, яка вважає програму еротичною», – пояснив пан Коваль.
 
Нацрада надіслала свій лист телеканалу 11 серпня. У ньому вона пропонує перенести час трансляції програми «Погода», відповідно до висновків Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, аби привести її до вимог чинного законодавства України. Однак на М1 лише 27 серпня прочитали лист, оскільки відповідальні фахівці були у відпустках. «Ми одразу ж відреагували на нього. Я попросив зняти програму повністю», – каже Валентин Коваль.
 
До листа Нацрада додала експертний висновок комісії, де роз’яснено, чому «Погода» на М1 є еротикою. «Пластика ведучої, погладжування руками грудей, живота, стегон під час передачі з великою імовірністю може викликати в абсолютної більшості глядачів передачі “Погода” сексуальні й еротичні почуття, фантазії та хвилювання. – йдеться у висновку. – Провівши дослідження відеозапису передачі “Погода”, було визначено, що основною ціллю авторів передачі не в тому, щоб представити програму “Погода” на каналі телебачення, а зосередити увагу на ведучій програми, підкреслюючи та відтіняючи частини жіночого тіла молодої вродливої жінки в нижній білизні».
 
 
Нацкомісія беззастережно визнала Дашу Астаф’єву вродливою
 
Відтак, експертна комісія постановила, що «даний матеріал містить елементи еротики. Відповідно до закону, трансляція теле-, відео-, аудіопрограм, що містять елементи еротики допускається з 24 години до 4 години». Крім посилання на законодавство, експерти також навели цитату з Нового словника української мови, виданого київським видавництвом «Аконіт»: «зображення сексуального чи еротичного характеру – це те, що викликає сильний статевий, чуттєвий та сексуальний потяг, повязано зі статевими зносинами, викликає відчуття сексуального збудження, будь-який мотив або потребу, які мають сексуальні компоненти». На думку Валентина Коваля, посилання на словник є недоречним, оскільки він не є нормативно-правовим документом.
 
Експертизу в комісії замовила сама Нацрада, про що йдеться у висновку. «Наприкінці червня у нас мала бути перевірка, оскільки за рік до того ми отримали ліцензію на декілька міст України, а Нацрада завжди за рік після видачі ліцензії перевіряє ефір каналів на дотримання умов ліцензії. Я думаю, що вони помітили програму і про всяк випадок звернулися до комісії, яка вирішила, що це еротика», – зазначає Валентин Коваль.
 
Незважаючи на те, що «Погоду» лише запропонували перенести, канал поки що зняв її з ефіру, сподіваючись розібратися до кінця та, якщо потрібно, переформатувати програму. «Ми з ведучою Дашею Астафєвою сподівалися мати довгі стосунки, – каже пан Коваль. – Тому надішлемо запит до комісії, спробуємо отримати від них детальний аналіз, що саме вони вважають у програмі проявами еротики. І після цього будемо переформатовувати. Буде Даша гладити не стегна, наприклад, а камеру або скло, на якому зображена карта України».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26783
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юра
5720 дн. тому
А я, действительно, против Погоды на М1. Ничего интересного я там не нашел, а погода, в которой погрешность плюс/минус 8 градусов - это не погода!!!
Нацрада для озабоченных
5724 дн. тому
C 00.00 до 04.00 позволено показывать порноху и эротику, граничащую с порнухой, и частично допустимые половые извращения, но если какие-то "збочэнци" в юношеский фильм с зёлёним кружочком, начавшийся в 19.00, вставляют в средину фильма кадры, где дивчина, что переодевается выставляет на показ содержимоё своей половой системи крупным планом, то это претензии к телеканалу, ведь не можно уследить за всем. Эстетическая эротика - это искуство, неэстетичская - развратный элемент вредоносной масс-культуры. Кбучничка на НТН конечно же еще примитивнее, чем Погода на М1, но по общей класификации это одно и то же.
Нацраде от озабоченных
5724 дн. тому
А зачем различать, если по закону это разрешено с 00.00 до 04.00? И что эстетическая и неэстетическая эротика всё равно трактуется как эротика? Или по вашему Погода на М1 и Клубничка на НТН - одно и то же?
Нацрада для озабоченных
5724 дн. тому
Господа, раличайте между собою эротику, порногрфию и показ половых извращенств. Это была неэстетическая эротика на М1. Особенных способностей не надо, чтобы посадить в кадр девку с грудьми (2-е штук) с какими-то бритыми ногами и заставить её читать текст с телесуфлёра. Может придумают что-то новое и иригинальное, но им до демонстрации, звиняйте, засовывания двух половых членов в одну вагину, не дадут. Еще же не все на этой почве сдвинулись :-))
estet
5724 дн. тому
Писанка -- отстой! Победа тела над разумом. Вот Мыколу бы в кожаных стрингах и высоких сапогах на кривых ногах! Это было бы волнение! Это были бы фантазии!
Богатырь
5724 дн. тому
А прикиньте, если бы в подобном формате вела погоду Руслана Писанка!))) Вот это было бы ШОУ!)) Вот это был бы КЛАСС!))) Там есть, что тереть))))))))))))
5724 дн. тому
Смотри, сколько у нас озабоченных и обделенных богом... Что не камент, то личная драма.
Гадя Петрович Хренова
5724 дн. тому
А я всё жду когда Валентину Доброту продюсеры плюсов вместо башкой мотать в никому не нужных "стенд-апах", погоду эротически распавидать. Кстати, хохлы пропили последние метрологические станции, теперь только от НАТО по интеренту сведения скачивают, а ещё кто-то сомневается что оно не благотворительная организация. быггггггггггг
Влад
5724 дн. тому
Смешно! Пришел домой как-то, включил телик. Смотрю - барышня стоит и чего-то чешется и чешется... Смотрю дальше. А! Погода. А чего барышня-то все чешется и чешется за прозрачной картой. Ни барышни сексапильной, ни погоды.
ASD
5724 дн. тому
"столичная дива Дарья Астафьева".........Ага, щас, столичная. :) Мадэ ин Орджоникидзе!!! И причем здесь её ум? Деффку показывают для мозгового отдохновения, а не напряжения. А напрягаться - см. новых ведущих "1+1"...
ASD
5724 дн. тому
Какая, {CENSORED},эротика, когда деффка в белье? Сами же аксакалы определили, что эротика - это когда голые {CENSORED}, в том числе "розведені за допомогою пальцювання". :) И хде здесь это? Деффка в бикини - это от силы желтый треугольник. То есть, можно спокойно показывать в прайм. Скучающие от безделья {CENSORED} взяли Коваля на понт, а он и не заметил. :)))))))
5724 дн. тому
тепер треба роздягнути кульбабу і нехай розповідає про грози. поновити на посаді гавінську.
страшные люди
5724 дн. тому
А правильно! Пусть натирает себя после 00.00, {CENSORED}!
greta
5725 дн. тому
Правильно Нацрада постановила. Если у Дарьи, кроме {CENSORED}, ничего больше не функционирует - ни мозгов, чтобы разобраться, что такое хорошо, а что такое плохо, - ни души, ни элементарной совести - потому что задумка, наверное, была бизнесюков такими телодвижениями привлечь и на ихней рекламе бабла срубить - то это не значит, что и телезрители такие же примитивные. Создается впечатление, что одноклеточная туфелька-инфузория более сложный организм, чем столичная дива Дарья Астафьева.
Ваш відвідувач
5725 дн. тому
Старі нацрадівські {CENSORED} перебрали. Нічого там еротичного взагалі не бачив. На змитому фоні тітка в купальнику. Щоб там посадили доярку, яка доїть корову було б прикольніше. А для еротики потрібно було б щоб хоча з {CENSORED} випливали назви міст з температурними показниками
Для Ksusha // 28.08.2008 14:53:03
5725 дн. тому
"А то не погода, а гидота була якась. Соромно телевізор вмикати" А у вас других телеканалов кроме М1 телеящик не показывает, чтоль?!!)))))))))))
Ksusha
5725 дн. тому
Молодці Нацрада! А то не погода, а гидота була якась. Соромно телевізор вмикати
Egor
5725 дн. тому
Фу, какая кака, эта ваша Даша, а нацкомисия вообще извращенцы раз признали её "красивой". Так совсем отвращение к погоде привьют))) Может теперь нормальную Нацрада порекомендует девку без дерматитной слабонежной попы, с более эстетическими и чувствительными грудьми, со стройными, но не с усталыми полудистрофичными ножками, с обворожительным взглядом, и с искренней улюбкой. Тогда можно будет и погоду смотреть))))
игорь
5725 дн. тому
Тут ещё купальник есть, а то бывало вообще купальник прозрачный под цвет тела. Одним словом не погода, а стриптиз на М1. Спросите лучше кто из них погоду смотрел?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду