Інтернаціональна «Битва екстрасенсів»

15 Липня 2008
22613
15 Липня 2008
14:28

Інтернаціональна «Битва екстрасенсів»

22613
Інтернаціональна «Битва екстрасенсів»
Репортаж зі зйомок.
 
В жовтні телеканал СТБ запустить третій сезон реаліті-шоу «Битва екстрасенсів». Програма виходитиме в тому ж форматі, що й попередні дві. Проте цього разу до участі вирішили долучити ще й учасників із Молдови, Білорусії, Казахстану.
 
15 липня у приміщенні кіностудії Film.Ua відбулися зйомки першої програми проекту.
Вже з самого ранку на кіностудії можна було відчути містичну атмосферу. Близько 200 учасників після реєстрації чекали черги, щоби продемонструвати свої здібності.
 
Наймолодшим екстрасенсом була 13-річна дівчина-індиго з Одеси. Проте організатори звертали увагу, що участь у проекті дітей швидше виняток, аніж закономірність. Пройти повз 67-річного Володимира Бондарчука (найстаршого учасника проекту) без захоплення чи здивування було просто неможливо. Нащадок Казанови у світлому костюмі, з гордою статурою та привабливою посмішкою встигав «пригостити» компліментом кожну представницю жіночої статі.
 
Проблема старших людей не в старості, а в тому, що душа ще молода, – говорив пан Бондарчук, хитро посміхаючись юним дівчатам.
 
Можливо, це даються взнаки професійні навички актора (Володимир – заслужений артист України, багато років пропрацював у театрі), а може в нього і справді якісь екстрасенсорні здібності, та голову нам цей Казанова і таки добре задурив.
 
Довго сперечалися на рахунок гендерної ідентичності одного з екстрасенсів. «Йожик», – так велів себе називати учасник (чи таки учасниця? Цього ми так і не з’ясували) з Білорусі. Проте всі ще довго не відводили очей від чудо-«їжачка», намагаючись дійти істини – чоловік він все-таки чи жінка.
 
Учасники проекту надзвичайно різні. А цього сезону вони відрізнятимуться ще й національними особливостями.
 
Вікторія Корнюш, психолог програми, яка працює з екстрасенсами ще з першого проекту, каже, що «людина, наділена екстрасенсорними здібностями, – це насамперед, людина, що вміє домовлятися на всіх рівнях взаємодії – і словами, і поглядами, і почуттями. Тому проект покаже телеглядачам, що незважаючи на різні національності, характери, уміння, екстрасенси зуміють знайти спільну мову».
 
Проте Олексій Удовицький, шеф-редактор програми, зізнається, що не все так просто, як здається. І відносини між учасниками часом навіть дуже складні. Бували випадки, коли екстрасенси підкладали своїм суперникам якісь містичні амулети або ж навпаки – «позичали» одне в одного предмети, які нібито приносять удачу. Тому учасників, каже пан Удовицький, намагаються розселити якнайдалі один від одного.
 
Сам шеф-редактор у екстрасенсорику не вірить. Він пояснює здібності учасників проекту лише надзвичайно розвиненою інтуїцією. І каже, що «вірити в це і працювати над таким проектом просто неможливо». Але по секрету зізнався, що на зйомку програми все-таки одягнув свій захисний амулет.
 
Загалом, на майданчику, за словами піар-менеджера телеканалу СТБ Кіри Іванової, відбуваються різні казуси – як кумедні, так і не дуже. Якось, каже пані Іванова, одна з учасниць при поразці в проекті обіцяла накласти прокляття на ведучого «Битви екстрасенсів» Павла Костіцина. Тому на кіностудії шоумена ми так і не знайшли. Він знімається в інший час, щоби обмежити своє перебування з екстрасенсами на одній території.
 
Після почутого і побаченого ставало трохи моторошно від кожного погляду в наш бік чи просто якогось різкого руху. Нібито й не вірилося, проте самонавіювання давало про себе знати й атмосфера довкола часто насторожувала. Багато хто з учасників люб’язно відповідав журналістам на всі поставлені запитання. Інші відмовлялися говорити зовсім. Може, берегли енергію для головного завдання?
 
А перше завдання програми було таки не з простих. Як і в попередніх двох проектах, у третьому учасникам, щоби підтвердити свої можливості, треба було відгадати, що або хто ховається за ширмою. За два сезони там уже встигли побувати і йог у позі лотоса, і страус, якого попередні екстрасенси чомусь часто плутали з крокодилом, високим чоловіком і навіть тумбою. Що приховали організатори за ширмою цього разу, поки невідомо. Секрет не розголошуватимуть аж до виходу програми в ефір (із жовтня програму, як і завжди, транслюватимуть щонеділі о 19.00).
 
Загадкою для всіх залишається й те, кого з відомих людей залучать до зйомок. А ось про що організатори говорять із легкість, так це про те, що бюджет третього сезону «Битви екстрасенсів» перевищуватиме вартість попередніх двох. Хоча конкретні суми так і не називають. Багато говорять про високі рейтинг, проте, крім залучення до проекту представників інших країн, про жодні особливості третього сезону ми так і не почули.
 
На знімальному майданчику вже налаштовано світло, камери, звук. Гримують останніх екстрасенсів. Зйомки починаються. А в коридорі, де сидять ті, до кого черга ще не дійшла, все ще пахне містикою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Гатрич, Олександрія Костенко, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22613
Теги:
Читайте також
05.03.2008 09:29
Любовь Цыбульская
для «Детектор медіа»
37 151
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ахмет
5759 дн. тому
Казахстан - это не Кавказ, а Азия! Кто штампует эти статейки? Все равно, салам, и Кавказу и муслимам казахам!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду