detector.media
15.07.2008 14:28
Інтернаціональна «Битва екстрасенсів»
Інтернаціональна «Битва екстрасенсів»
Репортаж зі зйомок.
 
В жовтні телеканал СТБ запустить третій сезон реаліті-шоу «Битва екстрасенсів». Програма виходитиме в тому ж форматі, що й попередні дві. Проте цього разу до участі вирішили долучити ще й учасників із Молдови, Білорусії, Казахстану.
 
15 липня у приміщенні кіностудії Film.Ua відбулися зйомки першої програми проекту.
Вже з самого ранку на кіностудії можна було відчути містичну атмосферу. Близько 200 учасників після реєстрації чекали черги, щоби продемонструвати свої здібності.
 
Наймолодшим екстрасенсом була 13-річна дівчина-індиго з Одеси. Проте організатори звертали увагу, що участь у проекті дітей швидше виняток, аніж закономірність. Пройти повз 67-річного Володимира Бондарчука (найстаршого учасника проекту) без захоплення чи здивування було просто неможливо. Нащадок Казанови у світлому костюмі, з гордою статурою та привабливою посмішкою встигав «пригостити» компліментом кожну представницю жіночої статі.
 
Проблема старших людей не в старості, а в тому, що душа ще молода, – говорив пан Бондарчук, хитро посміхаючись юним дівчатам.
 
Можливо, це даються взнаки професійні навички актора (Володимир – заслужений артист України, багато років пропрацював у театрі), а може в нього і справді якісь екстрасенсорні здібності, та голову нам цей Казанова і таки добре задурив.
 
Довго сперечалися на рахунок гендерної ідентичності одного з екстрасенсів. «Йожик», – так велів себе називати учасник (чи таки учасниця? Цього ми так і не з’ясували) з Білорусі. Проте всі ще довго не відводили очей від чудо-«їжачка», намагаючись дійти істини – чоловік він все-таки чи жінка.
 
Учасники проекту надзвичайно різні. А цього сезону вони відрізнятимуться ще й національними особливостями.
 
Вікторія Корнюш, психолог програми, яка працює з екстрасенсами ще з першого проекту, каже, що «людина, наділена екстрасенсорними здібностями, – це насамперед, людина, що вміє домовлятися на всіх рівнях взаємодії – і словами, і поглядами, і почуттями. Тому проект покаже телеглядачам, що незважаючи на різні національності, характери, уміння, екстрасенси зуміють знайти спільну мову».
 
Проте Олексій Удовицький, шеф-редактор програми, зізнається, що не все так просто, як здається. І відносини між учасниками часом навіть дуже складні. Бували випадки, коли екстрасенси підкладали своїм суперникам якісь містичні амулети або ж навпаки – «позичали» одне в одного предмети, які нібито приносять удачу. Тому учасників, каже пан Удовицький, намагаються розселити якнайдалі один від одного.
 
Сам шеф-редактор у екстрасенсорику не вірить. Він пояснює здібності учасників проекту лише надзвичайно розвиненою інтуїцією. І каже, що «вірити в це і працювати над таким проектом просто неможливо». Але по секрету зізнався, що на зйомку програми все-таки одягнув свій захисний амулет.
 
Загалом, на майданчику, за словами піар-менеджера телеканалу СТБ Кіри Іванової, відбуваються різні казуси – як кумедні, так і не дуже. Якось, каже пані Іванова, одна з учасниць при поразці в проекті обіцяла накласти прокляття на ведучого «Битви екстрасенсів» Павла Костіцина. Тому на кіностудії шоумена ми так і не знайшли. Він знімається в інший час, щоби обмежити своє перебування з екстрасенсами на одній території.
 
Після почутого і побаченого ставало трохи моторошно від кожного погляду в наш бік чи просто якогось різкого руху. Нібито й не вірилося, проте самонавіювання давало про себе знати й атмосфера довкола часто насторожувала. Багато хто з учасників люб’язно відповідав журналістам на всі поставлені запитання. Інші відмовлялися говорити зовсім. Може, берегли енергію для головного завдання?
 
А перше завдання програми було таки не з простих. Як і в попередніх двох проектах, у третьому учасникам, щоби підтвердити свої можливості, треба було відгадати, що або хто ховається за ширмою. За два сезони там уже встигли побувати і йог у позі лотоса, і страус, якого попередні екстрасенси чомусь часто плутали з крокодилом, високим чоловіком і навіть тумбою. Що приховали організатори за ширмою цього разу, поки невідомо. Секрет не розголошуватимуть аж до виходу програми в ефір (із жовтня програму, як і завжди, транслюватимуть щонеділі о 19.00).
 
Загадкою для всіх залишається й те, кого з відомих людей залучать до зйомок. А ось про що організатори говорять із легкість, так це про те, що бюджет третього сезону «Битви екстрасенсів» перевищуватиме вартість попередніх двох. Хоча конкретні суми так і не називають. Багато говорять про високі рейтинг, проте, крім залучення до проекту представників інших країн, про жодні особливості третього сезону ми так і не почули.
 
На знімальному майданчику вже налаштовано світло, камери, звук. Гримують останніх екстрасенсів. Зйомки починаються. А в коридорі, де сидять ті, до кого черга ще не дійшла, все ще пахне містикою.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY