Фільм «Стар Медіа» «Позаземний» отримав ґран-прі фестивалю WorldFest

22 Квітня 2008
12602
22 Квітня 2008
17:07

Фільм «Стар Медіа» «Позаземний» отримав ґран-прі фестивалю WorldFest

12602
Фільм «Стар Медіа» «Позаземний» отримав ґран-прі фестивалю WorldFest
Художній фільм «Позаземний» виробництва компанії «Стар Медіа» отримав гран-прі 41-го фестивалю WorldFest Houston Film Festival.
 
Вручення призів відбулося 19 квітня у готелі Renaissance у Х’юстоні, США. Раніше «ТК» вже повідомляла про те, що стрічка отримає приз Remi у категорії «Художній фільм, створений для телебачення», проте інтрига навколо того, яку саме нагороду присудили «Позаземному», зберігалась до останньої хвилини. Фільм опинився серед 9-х нагороджениз ґран-прі фільмів, вибраних із 4500 робіт, що представляли на конкурсі 37 країн світу.
 

Коментуючи отримання нагороди, генпродюсер «Стар Медіа» і продюсер фільму «Позаземний» Юрій Мінзянов висловив жаль із того приводу, що фільм, який отримав уже другу (перша – «Золота Скриня» в Болгарії») престижну премію за кордоном, в Україні пройшов «тихо й непомітно».

Фестиваль WorldFest – найбільший у Північній Америці фестиваль світового незалежного кіно. Батьком-засновником фестивалю вважають продюсера й режисера Гунтера Тодда (Hunter Todd), володаря більше 115 творчих нагород, творця 300 фільмів. WorldFest замислювався як фестиваль, на якому незалежні кіновиробники могли б представляти свої картини. Незважаючи на солідний вік – цього року фестиваль у Г'юстоні відзначив свій 41 День народження, – принципи, яких дотримуються творці, залишаються незмінними: незалежне кіно й незаангажований форум. Основна мета Г'юстонського кінофестивалю – визначити видатні роботи в кіно- і відеомистецтві, відзначити майстерність їхніх авторів.
 
Брати Коени, Джорж Лукас, Девід Лінч, Пол Мазурскі, Роберт Родрігес, Рідлі Скотт, Стівен Спілберг, Олівер Стоун – свого часу вони теж стали відкриттям фестивалю.
Колись Золотої нагороди на Worldfest удостоївся легендарний фільм Отара Іоселіані «І стало світло»
 
Цього року за володіння заповітним призом, боролися більше 4500 робіт із 37 країн світу. І тільки дев'ять (!) з них одержали статуетку Remi – Гран-прі фестивалю незалежного кіно. Серед дев'яти щасливчик – фільм «Позаземний». Уперше приз приїде й «оселиться» в Україні.
 
«Немає пророка у своїй батьківщині, – говорить Генеральний продюсер компанії «Стар Медіа», продюсер фільму «Позаземний» Юрій Мінзянов, –за кордоном «Позаземний» одержав уже другу престижну премію. На жаль, у нашій країні він пройшов тихо й непомітно».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12602
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lost
5839 дн. тому
Круто , если учесть, что это второй по значимости фестиваль независимого кино после Санденса и что последний раз золото ( не Гран-при ) там брал сам Отар Иоселиани.
said
5840 дн. тому
круто! віншую!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду