«Ілюзія страху» здобув золоту нагороду Remi фестивалю WorldFest (США), а «Кілька примарних днів» Star Media - платинову

5 Травня 2009
25244
5 Травня 2009
17:41

«Ілюзія страху» здобув золоту нагороду Remi фестивалю WorldFest (США), а «Кілька примарних днів» Star Media - платинову

25244
«Ілюзія страху» здобув золоту нагороду Remi фестивалю WorldFest (США), а «Кілька примарних днів» Star Media - платинову

Українська стрічка «Ілюзія страху» здобула спеціальний приз журі «За творчу майстерність» та золоту нагороду Remi на 42-му міжнародному кінофестивалі у Х'юстоні (США), повідомляє прес-служба Олександра Турчинова. 

 

Стрічка знята за сценарієм Олександра Турчинова режисером Олександром Кирієнком. Фільм висувався у номінації «прокатне кіно».

 

В іншій номінації - «телевізійне кіно» - платинову нагороду здобула інша українська робота «Кілька примарних днів» компанії Star Media. Режисер - Роман Барабаш, продюсери - Влад Ряшин та Юрій Мінзянов.

 

До участі у Г'юстонському кінофестивалі було подано понад 4500 заявок, з-поміж них журі відібрало 700 робіт.

 

Свого часу призи на цьому фестивалі здобували такі режисери, як Рідлі Скотт, Стівен Спілберг,  Девід Лінч, Роберт Родригес, Джордж Лукас, брати Коени, Оливер Стоун, Отар Іоселіані. Торік гран-прі фестивалю отримала телевізійна стрічка Star Media «Позаземний».

 

Фестиваль WorldFest - найбільший у Північній Америці фестиваль світового незалежного кіно. Батьком-засновником фестивалю вважають продюсера й режисера Гунтера Тодда (Hunter Todd), володаря більше 115 творчих нагород, творця 300 фільмів. WorldFest замислювався як фестиваль, на якому незалежні кіновиробники могли б представляти свої картини. Незважаючи на солідний вік - цього року фестиваль у Г'юстоні відзначив свій 41 День народження, - принципи, яких дотримуються творці, залишаються незмінними: незалежне кіно й незаангажований форум. Основна мета Г'юстонського кінофестивалю - визначити видатні роботи в кіно- і відеомистецтві, відзначити майстерність їхніх авторів.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25244
Читайте також
13.05.2009 10:39
Тетяна Селезньова, «Главред»
40 272
06.05.2009 12:31
Юрко Космина, «Обком»
39 279
29.04.2009 14:00
Євген Садовий
, для «Детектор медіа»
19 025
27.04.2009 10:02
Евгения Милова, «Коммерсантъ»
34 246
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВОЛЬДЕМАРУС
5471 дн. тому
Фильм "Илюзия страха" не смотрел. Но при всем моем уважении к Кириенку, не верю, что фильм хороший. Из плохого сценария снять достойное кино невозможно. А вот "Внеземной" -фильм очень хороший. Скорее всего прав Преображенский - проплачено. Баптисты - еще та мафия. Всякие Козы Ностры и Триады отдыхают.
кинообозреватель
5471 дн. тому
Как всегда пресс-служба страдает манией величия - это не первая картина, получившая приз в США: на том же фестивале в прошлом году Гран-при получил игровой телефильм "Внеземной" Сергея Крутина (Стармедиа) и еще пару картин/ Об этом была публикация и в ТК - http://www.telekritika.ua/daidzhest/2008-09-05/40411. Впрочем, пиарщики могут свято верить в написанное - привычка знать или хотя бы выяснить реальную ситуацию у них отсутствует
преображенський
5471 дн. тому
Невже Турчинов і туди дістає? Невже баптисти і там можуть зарядити баблом?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду