detector.media
24.03.2008 14:42
Газета «Параска-інфо» виходить у продаж і співпрацюватиме з «Інфопорном»
Газета «Параска-інфо» виходить у продаж і співпрацюватиме з «Інфопорном»
Сатирично-політичне видання «Параска-інфо», яка дотепер поширювалась безкоштовно серед політиків і журналістів, незабаром з’явиться у продажу. Після оформлення товариства з обмеженою відповідальністю газета, яка вже зареєстрована як засіб масової інформації, продаватиметься уроздріб на розкладках преси.
 
«Ми вже домовлялися з деякими мережами, - розповіла «ТК» шеф-редактор газети Богдана Бабич. – Але поки що процес іде туго, тому що в нас немає часу цим займатися. Ми не можемо знайти людину, яка б займалася цим серйозно. Ми вже зявляємося в продажу: минулого тижня з’явилися в книгарнях, крім того, до нас приходять просто розповсюджувачі газети – вони мають право це робити, ми платимо всі податки на загальних засадах». 1 квітня має відбутись велика презентація газети.
 
Також «Параска-інфо» започаткувала спільний проект із колективним блоґом «Інфопорн», ідейним натхненником якого є адвокат Тетяна Монтян. У 7 числі «Параски-інфо» міститься кольорова вкладка із дайджестом матеріалів «Інфопорна». Богдана Бабич вважає, що читачам «Параски» матеріали сайту будуть цікавими. «Редактор вкладки «Інфопорна» у «Парасці-інфо» Тетяна Монтян – юрист, і вона може пояснювати людям речі, які вони не можуть прочитати в Інтернеті або збагнути без спеціальних посібників. Газета виходить у маси, постійно збільшуючи тираж, тож їхні матеріали стають доступними для іншої категорії читачів», - каже вона. За словами Тетяни Монтян, вкладка у «Парасці-інфо» має сприяти додатковій промоції сайту «Інфопорн», оскільки творці сайту «не мають грошей на дорогі банери». Вкладка «Інфопорна» у «Парасці» матиме окреме фінансування. Окрім зростання читацького інтересу, від цієї співпраці «Параска» сподівається на додаткові переваги у випадку, якщо на газету подаватимуть до суду, адже її адвокатом буде Тетяна Монтян. «Судитися з газетою, по-перше, з такою назвою, по-друге, з таким іміджем, по-третє, у демократичній країні, по-четверте, проти такого адвоката ніхто не ризикне. Знаючи Тетяну і нашу специфіку, навіть ті хто хотів би судитися з нами, розуміє, що для нас це буде великим піаром, а позивачі матимуть смішний вигляд», - пояснює Богдана Бабич.
 
Різниця форматів «Параски» та «Інфопорна» не перешкоджатиме співпраці, адже, за словами Богдани Бабич, «Параска» «зачіпає серйозні теми, хоча і є гумористичним виданням». «Не всі люди можуть читати аналітику, серйозні дослідження та інтерв’ю, а ось формат коміксу та карикатури зрозумілий практично всім. Наша мова зрозуміла всім, і ця подача інформації є дуже впливовою», - пояснює Богдана Бабич вибір формату видання. Вона стверджує, що «Параска» «не намагається нікого покусати, а лише у гумористичній формі подає проблеми, які є у суспільстві».
 
На запитання, яке хвилює дуже багатьох читачів «Параски-інфо» - «хто їх фінансує?» - Богдана Бабич відповіла: «Зараз цим займаюся я. Плюс нам перепадають невеликі гроші від сим патиків. Це можуть бути люди, абсолютно не дотичні до політики, яким просто цікаво, і вони по дружбі дають нам гроші. Це, наприклад, бізнесмени із сфери нерухомості. Або є варіант: багато хто хоче посміятись зі своїх конкурентів та опонентів і з задоволенням проплачує карикатури і статті, щоб у смішному стилі подати проблему. Такі замовлення є, і ми від них не відмовляємось. Але при цьому газета залишається об’єктивною, бо ми вирівнюємо позиції: сьогодні це зробить один політик, завтра прийде його обсміяний опонент і зробить у відповідь те саме».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY