Чернівецька облрада пропонує Нацраді позбавити ліцензій низку місцевих радіостанцій

21 Березня 2008
21581
21 Березня 2008
16:42

Чернівецька облрада пропонує Нацраді позбавити ліцензій низку місцевих радіостанцій

21581
Чернівецька облрада пропонує Нацраді позбавити ліцензій низку місцевих радіостанцій

Чернівецька обласна рада пропонує Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення позбавити ліцензій радіо FM 100.0 («Сіті»), 102,4 («Люкс»-FM), 103,2 (Радіо-«Станція») та 105,0 («Ретро») за недотримання ліцензійних умов щодо наповнення радіоефіру україномовним аудіопродуктом. Про це 21 березня повідомив депутат обласної ради Петро Кобевко.

 

За словами Петра Кобевка, Чернівецька обласна рада двічі зверталася до Нацради та Ради національної безпеки та оборони з проханням звернути увагу на іноземну інтервенцію на радіо і двічі отримувала відповідь, що на FM-радіо звучить 50% україномовного продукту.

 

Депутати цьому не повірили і створили відповідну комісії, яка впродовж майже трьох місяців ( з грудня до середини лютого) власними силами проводила моніторинг FM-ефіру. За результатами моніторингу було встановлено, що в ефірі радіо «Люкс» на хвилі 102,4 FM відсоток україномовного аудіопродукту коливається в межах 8-9%, україномовний контент на радіо «Станція» (103,2 FM) становить 5,4%, на радіо «Ретро» (105,0 FM) - 4,3%. Єдиною FM-станцією, яка в своєму ефірі переймається мовним питанням, депутати назвали радіо «Блиск» (106,6 FM), в ефірі якої більше української музики.

 

Депутати вважають, що у порушенні мовного законодавства в радіоефірі винні також окремі посадовці, в обов’язки , яких входить контролювати дотримання радіомовниками ліцензійних умов. Тому облрада пропонує Нацраді з питань телебачення та радіомовлення визнати недоцільним перебування на посаді свого представника у регіоні Петра Шегди та звернути увагу на бездіяльність керівників обласного радіотелевізійного передавального центру та Чернівецької філії центру « Укрчастотнагляду».

 

«Таке рішення облради вважаю доволі лояльним. Варто взагалі звернутися до прокурора та СБУ, щоб вони здійснили перевірку FM-радіо та посадовців від ефірів, чи вони не проводять підривної антиукраїнської, антидержавної діяльності . Адже FM-радіо сьогодні наповнені будь-чим, тільки не українським національним аудіопродуктом. Там немає української пісні, немає української ідеї. Там немає України», - заявив депутат Петро Кобевко.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21581
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
спостерігач
5883 дн. тому
Вибачте,але Петро Кобевко -баран.Кобевко-воно і в Америці кобевко.Замість того,аби кричати з трибуни-краще б розібрався в ситуації. В законі про телебачення і радіомовлення немає такого поняття як україномовний продукт.Є поняття твори вітчизняних авторів і виконавців.А це означає,що якщо Софія Ротару співає російськомовну пісню-то вона входить до 50% квоти-бо вона народна артистка України, а якщо Олександр Малінін співає українську пісню,то це не входить в квоту.Ось так наші законотворці-засранці перевернули все з ніг на голову.Уважно треба читити закони,що приймаєте,господа хорошіє.Ось вам і пакетне голосування,ось вам партійна солідарність та партійна доцільність.А потім кричати-Україну гублять!!! Подивись ,Кобевко, спочатку на себе і на своїх однопартійців.
Bankir
5886 дн. тому
Антиукраинская и антигосударственная работа - это лишать человека его родного языка. Украинский национальный продукт многоязычен, а украинская идея - это защита прав человека и демократические свободы!
Морской
5888 дн. тому
Уже после Львова 90-ых и Буковину русифицируют.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду