detector.media
21.03.2008 16:42
Чернівецька облрада пропонує Нацраді позбавити ліцензій низку місцевих радіостанцій
Чернівецька облрада пропонує Нацраді позбавити ліцензій низку місцевих радіостанцій

Чернівецька обласна рада пропонує Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення позбавити ліцензій радіо FM 100.0 («Сіті»), 102,4 («Люкс»-FM), 103,2 (Радіо-«Станція») та 105,0 («Ретро») за недотримання ліцензійних умов щодо наповнення радіоефіру україномовним аудіопродуктом. Про це 21 березня повідомив депутат обласної ради Петро Кобевко.

 

За словами Петра Кобевка, Чернівецька обласна рада двічі зверталася до Нацради та Ради національної безпеки та оборони з проханням звернути увагу на іноземну інтервенцію на радіо і двічі отримувала відповідь, що на FM-радіо звучить 50% україномовного продукту.

 

Депутати цьому не повірили і створили відповідну комісії, яка впродовж майже трьох місяців ( з грудня до середини лютого) власними силами проводила моніторинг FM-ефіру. За результатами моніторингу було встановлено, що в ефірі радіо «Люкс» на хвилі 102,4 FM відсоток україномовного аудіопродукту коливається в межах 8-9%, україномовний контент на радіо «Станція» (103,2 FM) становить 5,4%, на радіо «Ретро» (105,0 FM) - 4,3%. Єдиною FM-станцією, яка в своєму ефірі переймається мовним питанням, депутати назвали радіо «Блиск» (106,6 FM), в ефірі якої більше української музики.

 

Депутати вважають, що у порушенні мовного законодавства в радіоефірі винні також окремі посадовці, в обов’язки , яких входить контролювати дотримання радіомовниками ліцензійних умов. Тому облрада пропонує Нацраді з питань телебачення та радіомовлення визнати недоцільним перебування на посаді свого представника у регіоні Петра Шегди та звернути увагу на бездіяльність керівників обласного радіотелевізійного передавального центру та Чернівецької філії центру « Укрчастотнагляду».

 

«Таке рішення облради вважаю доволі лояльним. Варто взагалі звернутися до прокурора та СБУ, щоб вони здійснили перевірку FM-радіо та посадовців від ефірів, чи вони не проводять підривної антиукраїнської, антидержавної діяльності . Адже FM-радіо сьогодні наповнені будь-чим, тільки не українським національним аудіопродуктом. Там немає української пісні, немає української ідеї. Там немає України», - заявив депутат Петро Кобевко.

 

ЗІК
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY