Асоціація журналістів-християн вимагає покарати «1+1» за показ «Горбатої гори»

25 Лютого 2008
13305
25 Лютого 2008
17:38

Асоціація журналістів-християн вимагає покарати «1+1» за показ «Горбатої гори»

13305
Асоціація журналістів-християн вимагає покарати «1+1» за показ «Горбатої гори»

Всеукраїнська громадська організація Асоціація журналістів, видавців і мовників – християн «Новомедіа» звернулася до телеканалу «1+1», контролюючих органів у галузі телебачення, Генпрокуратури, Міністерства культури і туризму, Президента, Прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністра та Голови Верховної Ради України із заявою щодо демонстрації на телеканалі «1+1» художнього фільму «Горбата гора». Фільм був показаний 10 лютого 2008 року о 22.15. Наводимо текст заяви повністю:

 
 
Адресати:
Телеканал «1+1»
Державний комітет телебачення і радіомовлення України
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення
Генеральна прокуратура України
Міністерство культури і туризму
Президент України В.А. Ющенко
Прем'єр-міністр України Ю.В. Тимошенко
Віце-прем'єр-міністр України І. В. Васюник  
Голова Верховної Ради України А.П. Яценюк

Всеукраїнська громадська організація Асоціація журналістів, видавців і мовників – християн «Новомедіа» висловлює обурення через трансляцію фільму «Горбата гора» на телеканалі «1+1» 10 лютого 2008 року. Канал не лише наважився видати в ефір стрічку, яка популяризує збочення та аморальну поведінку, але й зробив це у неділю о 22.15, тобто у пізній прайм-тайм – час, коли більшість сімей разом дивляться телевізор.

Показ цього скандального фільму є зазіханням на дорогоцінні для України сімейні цінності, тому що популяризує гомосексуалізм як альтернативу норми. Телеканал порушив норми українського законодавства щодо діяльності ЗМІ та Закон України «Про захист суспільної моралі». Асоціація занепокоєна тим, що відомий телеканал діє всупереч правовому полю України, яке покликане захищати права неповнолітніх телеглядачів, а також інститут родини. Таким чином окремо взятий мовець протистоїть усій державній політиці щодо підтримки та захисту інтересів сім’ї.

Слід зазначити, що демонстрація гомосексуальних стосунків між людьми формує викривлену модель поведінки, що особливо небезпечно для дітей, підлітків та молоді, в яких психіка та життєві цінності знаходяться на етапі формування.

З огляду на вищесказане:

1. Вимагаємо від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення посилити контроль за показом телеканалами фільмів і програмам з метою захисту прав телеглядачів у тому числі – неповнолітніх.

2. Вимагаємо від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації вжити заходи до телеканалу «1+1», його керівництва та програмної служби, аби з’ясувати спосіб ухвалення рішення про показ фільму «Горбата гора» та не допустити його демонстрації в майбутньому на цьому та інших телеканалах.

3. Просимо Генеральну прокуратуру України перевірити діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на предмет дотримання українського законодавства, яке регламентує її діяльність. Просимо здійснити перевірку телеканалу «1+1» на предмет порушення ним українського законодавства, а також притягнути до відповідальності посадових осіб телеканалу «1+1».

4. Вимагаємо від Міністерства культури і туризму позбавити фільм «Горбата гора» прокатної ліцензії як такий, що несе особливу небезпеку українській нації та інституту сім’ї.

Просимо усіх адресатів цього листа у встановлений законом термін повідомити Асоціацію «Новомедіа» про результати його розгляду і відповідно вжиті заходи.

Президент Асоціації «Новомедіа»
Руслан Кухарчук

21.02.2008
 
Фільм режисера Єнґа Лі «Горбата гора» (Brokeback Mountain) з Гітом Леджером та Джеком Джиленґалом у головних ролях оповідає про кохання двох молодих американців, які удвох працювали чабанами в горах. Стрічка випущена (США, Alberta Film Entertainment / Focus Features / Good Machine) у 2005 році, і 2006-го отримала три нагороди «Оскар».
 
Демонстрація «Горбатої гори» 10 лютого мала рейтинг 3,17% і частку 13,53% (18+).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13305
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
5537 дн. тому
Кухарчук,ЛГП,Новомедиа - вы все глубоко больные на голову люди,вас просто жаль. Все ваши потуги - обычный пук.
Alex
5820 дн. тому
Во-первых, Украина светское государство. Во-вторых, Руслан Кухарчук сектант, который на теме борьы с гомосексуализмом пиарит свои харизматические проекты. http://melancholy-gay.livejournal.com/2007/09/24/
Lana
5908 дн. тому
Украина - христианская страна. А Библия гомосексуализм однозначно осуждает. Посмотрите на Голландию, где официально зарегистрирована партия педофилов. Вы хотите такое будущее для Украины? Я - нет! Поддерживаю Кухарчука, ЛПГ и Новомедиа!
5915 дн. тому
о ні, руслан не *злодій*, це факт, йому таки точно подобаються дівчата : ))) хоча його гомофобія - кумедна.
WSG
5915 дн. тому
Нафіг {CENSORED} з телевізора. Готовий спонсорувати гроші у фільм, де б показували як чортяки їм у пеклі у задній отвір розпеченого прута засовують.
media
5915 дн. тому
фільм шикарний а з приводу кухарчука - так е приказка - хто гучніше волає "злодій", той сам ним і є
преображенский
5915 дн. тому
Оп-паньки! Гомофилы получили звиздюлину! Вернее, по ж... попе...
Кукринікса
5915 дн. тому
Да. Руся всполошился не на шутку. Надо срочно бежать в какапскую лавру и организовывать крестный ход против американской заразы. Истинные христиане во веки веков - русские православные - {CENSORED}! А ихние деды-прадеды воевали за дешевую калабасу и водку. Предлагаю за такой пазор забрать лицензию в "1+1", закрыть ТК за проявленный интерес к содомской теме, а Русу Кухарчучку сделать наместником кацапской церкви в Малороссии!
5915 дн. тому
Я, наприклад, вперше чую про цю псевдо журналістську християнську організацію... А ви ? ПІар- це сто відсотків. А фільм дійсно класний, є на д чим замислитися. Нема нічого пошлого. Секс не показується. Взагалі таких психологічних фільмів дуже мало показують. 1+1 зробив правильно. У нас в країні все ж таки демократія чи як? А ці християни порушують її принципи своєю безглуздою заявою.
Ermanno
5915 дн. тому
Вероятно, фильм "несе особливу небезпеку інституту сімї" лично господина Кухарчука. Уж сильно чешется в последнее время ему вопрос сексуальных "збочень", а подобное, знаете ли, не спроста. Посмотрит "Гору", разбередит рану и строчит заявление, параллельно замаливая грехи. Толерантнее надо быть, господа христиане. Чай не в каменном веке живете. Да и насчет извращений - бабушка надвое сказала: нехилому проценту населения их перманентные молебны тем еще извращением кажутся...
R
5916 дн. тому
V osomu sviti pokazujut' i oskari otrimujut', a tut dejaki virishili popiaritisja...mljat'
Костя
5916 дн. тому
{censored} напысала заяву... Эка невидаль! Вот откуда этот христианин имеет сведения о содержании фильма? Сам смотрел. Требую исключить его из христиан! В следующий раз будет знать что смотреть, извращенец. Тьфу на него! Тьфу на его заяву! Тьфу ещё раз на него!
YaYa
5916 дн. тому
Як остогидла ця святенність ( російською -ханжество!) Коли горілка ллється рікою телеекраном - це нічого, коли запрошують дзвонити, аби "задовольнити найпотаємніші бажання", це - нормально! А як класне кіно, хай і про "незвичне" для загалу кохання - це гвалт! Доволі цнотливий фільм, про стосунку двох, про зародження кохання та про трагічний кінець цього кохання... Якщо вже в досить пуританскій Америці кіно здобуло трьох "Оскарів", то у нас, де мораль на телебаченні - чи не на останньому місці, нічого злочинного у показі немає. До речі, дітям після 22.00 треба не кіно дивитися а спати...
Roma
5916 дн. тому
Єтим {CENSORED} нечего больше делать?{CENSORED} на свою заяву)
ASD
5916 дн. тому
Tю... Опять {CENSORED} Кухарчук свою вялотекущую латентность активизировал? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду