На другій сесії шостого скликання заплановано розгляд 9 медійних законопроектів

4 Лютого 2008
22225
4 Лютого 2008
17:50

На другій сесії шостого скликання заплановано розгляд 9 медійних законопроектів

22225
На другій сесії шостого скликання заплановано розгляд 9 медійних законопроектів

До проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України шостого скликання включено питання, підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях, серед яких дев’ятьстосуються медійної сфери. А саме – внесені урядом законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації» (№ 0890, друге читання), «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо маркетингових комунікацій) (№0931, друге читання).

 

Також розглядатимуться два законопроекти про внесення змін до Закону «Про рекламу»: щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв (№0938, третє читання) та щодо соціальної реклами (№1044, проект народного депутата Валерія Писаренка).

 

Планують народні депутати розглянути два законопроекти про внесення змін до Закону «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення» щодо порядку припинення повноважень членів Національної ради (№ 0953, друге читання) та щодо повноважень у сфері вживання мов (№ 1076, проект народного депутата Вадим Колесніченка).

 

На порядку денному ще два законопроекти Вадима Колесніченка. Він пропонує внести зміни до законів «Про телебачення та радіомовлення» щодо використання мов (проект № 1075) та «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо мови поширення інформації (проект № 1078).

 

Законопроект про роздержавлення ЗМІ, про першочерговість якого неодноразово зазначали члени профільного парламентського комітету, не потрапив до порядку денного другої сесії. Є лише проект закону «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» (№ 0958, друге читання).

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду