detector.media
04.02.2008 17:50
На другій сесії шостого скликання заплановано розгляд 9 медійних законопроектів

До проекту порядку денного другої сесії Верховної Ради України шостого скликання включено питання, підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях, серед яких дев’ятьстосуються медійної сфери. А саме – внесені урядом законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації» (№ 0890, друге читання), «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо маркетингових комунікацій) (№0931, друге читання).

 

Також розглядатимуться два законопроекти про внесення змін до Закону «Про рекламу»: щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв (№0938, третє читання) та щодо соціальної реклами (№1044, проект народного депутата Валерія Писаренка).

 

Планують народні депутати розглянути два законопроекти про внесення змін до Закону «Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення» щодо порядку припинення повноважень членів Національної ради (№ 0953, друге читання) та щодо повноважень у сфері вживання мов (№ 1076, проект народного депутата Вадим Колесніченка).

 

На порядку денному ще два законопроекти Вадима Колесніченка. Він пропонує внести зміни до законів «Про телебачення та радіомовлення» щодо використання мов (проект № 1075) та «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» щодо мови поширення інформації (проект № 1078).

 

Законопроект про роздержавлення ЗМІ, про першочерговість якого неодноразово зазначали члени профільного парламентського комітету, не потрапив до порядку денного другої сесії. Є лише проект закону «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» (№ 0958, друге читання).

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY