Делегація України візьме участь у роботі Всесвітнього конгресу цифрового мобільного телебачення

28 Січня 2008
12691
28 Січня 2008
07:34

Делегація України візьме участь у роботі Всесвітнього конгресу цифрового мобільного телебачення

12691
Делегація України візьме участь у роботі Всесвітнього конгресу цифрового мобільного телебачення
Делегація України візьме участь у роботі Всесвітнього конгресу цифрового мобільного телебачення, який відбудеться у Парижі з 29 січня по 1 лютого. Серед членів делегації - генеральний директор НВП «Квант-Ефір» Іван Омелянюк, який уже вдруге гостюватиме на подібному зібранні. На 30 січня запланований його виступ, в якому, як зазначив сам Іван Омелянюк в інтерв’ю «ТК», він говоритиме про досягнення України у цьому сегменті цифрового телебачення.
 
«Я задоволений, як в Україні впроваджується мобільне телебачення (DVB-H). Дуже добре, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення виділила окрему частоту для цього. Прикро лише, що все це могло статись десь на рік раніше. Однак через затримку з розрахунком частот процес затримався», - сказав пан Омелянюк. За його словами, «Квант-Ефір» разом з «Українською цифровою телемережею» в рамках експерименту з цифрового телебачення в стандарті DVB-T досліджували й мобільне телебачення. Як підсумок, напрацьована значна база можливостей DVB-H для України. Одним із головних здобутків під час експерименту фахівець вважає досягнення чіткого прийому сигналу на мобільному телефоні під час руху у транспорті.
 
Нагадаємо, переможцем конкурсу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на право трансляції цифрового сигналу стандарту DVB-H у Києві на 49 ТВК стала ТРК «Етер». Наразі ТРК перебуває у статусі провайдера програмної послуги на експериментальній цифровій багатоканальній телемережі.
 
Представник ТРК «Етер»  Віктор Гайворонський після оголошення результату конкурсу заявив, що перед компанії доведеться вирішувати складне завдання: розбудувати мережу мобільного телебачення у великому місті, адже для цього доведеться встановити велику кількість мікропередавачів. Починати ж, на його думку, потрібно з терміналів, оскільки в різних компаніях існують різні методи модуляції, перетворювачі, контури, тощо. Термінали мають відповідати тому типу модуляції, який передаватиметься.
 
Також Віктор Гайворонський наголосив на існуванні проблеми контенту для мобільного телебачення: «Есть сложность: те программы, что сейчас присутствуют в эфире, – не годятся для трансляции в DVB-H. Каналам сложно, но они должны переделать программы. Не все соглашаются, видя те затраты, которые они понесут. Пока мы планируем транслировать ТРК «Київ» как местный канал, а также подписали договор о намерениях с «Грависом».
 
Як очікується, ТРК «Етер» на початковому етапі розгортання мережі забезпечить близько тисячі людей приймальними пристроями. Комерційний старт планується на початок наступного року. Своєю чергою генеральний директор НВП «Квант-ефір» Іван Омелянюк, дивлячись у перспективу, сподівається, що Україна матиме повноцінну загальнонаціональну мережу мобільного цифрового телебачення до 2011 року, що зробить державу перед футбольним Євро-2012 ще більш туристично привабливою.
 
«Я вважаю, до 2011 року в Україні буде мобільне телебачення по всій державі. У мене є всі підстави стверджувати, що Україна може випередити у цьому аспекті чимало країн Європи, де про мобільне телебачення лише мріють», - сказав Іван Омелянюкв інтерв’ю «ТК».
 
DVB-H (Digital Video Broadcast Handheld) – портативне цифрове телебачення. Так визначила у грудні 2004 року Європейська Асоціація з телекомунікаційних стандартів і визнала DVB-H основним стандартом для мобільних телевізійних сервісів Європи.
 
DVB-H – один із кількох стандартів мобільного телебачення. Має суттєві переваги у можливостях мультиадресації і за якістю зображення перед аналогічними мережами мобільного зв’язку GPRS.
 
Сергій Собуцький, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду