АМКУ дозволив Хорошковському купити НТН, а Нацрада переоформила ліцензію каналу у зв’язку із зміною власника

19 Грудня 2007
8047
19 Грудня 2007
15:29

АМКУ дозволив Хорошковському купити НТН, а Нацрада переоформила ліцензію каналу у зв’язку із зміною власника

8047
АМКУ дозволив Хорошковському купити НТН, а Нацрада переоформила ліцензію  каналу у зв’язку із зміною власника
Рішенням від 18 грудня 2007 року Антимонопольний комітет надав дозвіл на компанії Uvercon Investment Limited (основний вид діяльності – інвестиційна) на придбання частки в статутному фонді ТОВ «Український медійний ресурс», що забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів, повідомили «ТК» в прес-службі АМКУ.
 
Під час засідання 19 грудня 2007 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії на мовлення ТОВ «Телестудія «Служба інформації» (телеканал НТН) у зв’язку із зміною власника.
 
Згідно із ліцензійною документацією власниками каналу були:
 
ТОВ «Капіталінвест», м. Київ – 100%
 
Стали:
ТОВ «Український медійний ресурс», м. Київ – 99%;
 
Компанія Міндон Холдингз Лімітед, Кіпр – 1 %. 
 
Нагадаємо, 5 жовтня стало відомо, що U.A. Inter Media Group Limited домовилася про опосередковане придбання 60% товариства з обмеженою відповідальністю Телестудія Служба інформації (телеканал НТН). «Купівля буде здійснена після отримання відповідної угоди Антимонопольного комітету України на концентрацію», - йшлося в офіційному повідомленні. Проте не всі експерти оцінювали перспективи погодження цієї угоди в АМКУ оптимістично. Така реакція, на думку «ТК» може бути викликана значною концентрацією медіаресурсів у групі «Інтер», а також публічними твердженнями Валерія Хорошковського, що всі ці ресурси офіційно належать ТОВ «Український медіапроект», який є його власністю. 
 
U.A. Inter Media Group опосередковано володіє 61% акцій Української незалежної ТБ-корпорації (телеканал Інтер), 90% Кіно-ТБ (телеканал Ентер Фільм), 90% Музика-ТБ (Enter Music), телевізійними каналами К1, К2, Мегаспорт, іншими медіаактивами. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду