«Великі українці» стартують 16 листопада

7 Листопада 2007
30166
7 Листопада 2007
12:53

«Великі українці» стартують 16 листопада

30166
О 21.30 в ефірі каналу «Інтер».
«Великі українці» стартують 16 листопада
16 листопада о 21.30 – на «Інтері» стартує проект «Великі Українці». «Свободи Савіка Шустера» в цей день не буде.
 
Як уже повідомляла «ТК», формат Бі-Бі-Сі, який в оригіналі має назву Great Britons («Великі Британці»), вже реалізувався у Франції, Німеччині, США, Канаді, Фінлянді, Нідерландах, Португалії, Чехії, Болгарії та Південній Африці.
 
Проект складатиметься з 4-5 програм. На першому установочному ток-шоу мають бути визначені критерії голосування. Аудиторія проекту складатиметься з двох частин. Перша – представники всіх регіонів країни. Ці люди обиратимуться за соціологічною вибіркою, так само як це робиться для програми «Свобода Савіка Шустера». Друга – Рада гарантів, або громадська рада проекту. В студії будуть присутні найавторитетніші люди українського суспільства. Голосувати буде відбуватись через SMS, на сайті проекту, в блозі та в ЖЖ., ті, хто не володіють Інтернетом зможуть вирізати анкети з газет або надіслати листи. Також буде виділена безкоштовна телефонна лінія. Після закриття голосування, GFK починає рахувати голоси. Відтак, про тих, хто потрапить в десятку «великих», будуть зняті документальні фільми, а про решту – а це буде 90 осіб – телевізійні сюжети. Після їх показу відбудеться останнє шоу, де в прямому ефірі, знову через голосування (вже тільки телефон і SMS) буде обраний Великий Українець під № 1.
 
На думку Савіка Шустера, ведучого проекту, «Великі українці» дозволять реально оцінити, що собою являє Україна як країна, нація та суспільство. А генеральний продюсер «Інтера» Ганна Безлюдна переконана в тому, що її канал першим придбав ліцензію «не на розважальний, а на соціальний, і навіть у чомусь освітній проект». За словами Вахтанга Кіпіані, «Великі українці» мають подвійну мету: «зробити «фотографію» сучасної України» та розпочати суспільну дискусію.
 
Перед запуском проекту «Інтер» поцікавився у представників українського шоу-бізнесу, кого вони вважають своїми великими співвітчизниками. Зокрема, Андрій Данилко великими українцями назвав Тараса та Андрія (футболіста) Шевченків, Святослав Вакарчук - Івана Франка, Володимир Гришко – Віктора Ющенка, Дмитра Гнатюка, Євгенію Мірошниченко та академіка Патона, Наталія Могилевська – Леоніда Кравчука, Андрія Шевченка (футболіста), Сергія Бубку, Віктора Зінчука, Руслану і Тіну Кароль, а Олександр Пономарьов - Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Віктора Ющенка та Юлію Тимошенко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30166
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
6036 дн. тому
Цікава версія у Сашка Пономарьова : ) От тільки визволитель Богдан Хмельницький так само ліпиться з Ющенком, як душа поета і художника Тараса Шевченка з меркантильною суттю Юлі Володимирівни, гламурки №1.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду