Чат з Едуардом Прутніком завершився

5 Листопада 2007
18144
5 Листопада 2007
10:52

Чат з Едуардом Прутніком завершився

18144
Чат з Едуардом Прутніком завершився
На http://chat.detector.media завершилася чат-конференція за участю голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Едуарда Прутніка на тему «Держтелерадіо в контексті сучасної політичної та медійної ситуації». Повний текст читайте тут

 

 

До обговорення пропонуються питання можливих змін у керівництві Держтелерадіо після створення нової парламентської коаліції; оцінка зробленого за рік роботи – позитиви і негативи у діяльності команди нинішнього голови. Прутнік – партійний держслужбовець чи державний діяч? Держтелерадіо «за» чи «проти» суспільного мовлення в Україні? Конфлікт навколо «Укртелефільму»: причини і наслідки. Вітчизняні поліграфія і видавництво: чи є зрушення на краще? «Перший громадський» - проект майбутнього каналу у складі суспільного телебачення чи фундамент для майбутньої приватизації ОДТРК «під своїх»? Виклики цифрового телебачення та майбутнього роздержавлення ЗМІ.
 
Ці та інші проблеми пропонуємо обговорити з Едуардом Прутніком 5 листопада.
 
Свої запитання ви можете вже зараз ставити в коментарях до цього анонсу або висилати на адресу ofice@detector.media
 
Чат-конференції проводяться у рамках проекту співробітництва та обміну досвідом з регіональними медіа за підтримки Посольства Сполучених Штатів Америки. «ТК» запрошує журналістів із регіонів ставити свої запитання Едуардові Прутніку та присилати їх заздалегідь у разі, якщо вони не матимуть можливості взяти участь у чаті в режимі реального часу. Після завершення бесіди вони матимуть нагоду використати відповіді пана Едуарда у своїх матеріалах за умови посилання на «ТК». Чати з цікавими особистостями зі світу медіа (і не тільки) проходитимуть на «ТК» раз на два тижні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18144
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
6027 дн. тому
Пане Едуарде! Ви не підкажете, чому державні ТРК в т.ч. УТ-1 і УР-1 не сплачують винагороду за використання творів, виконань і фонограм відповідним організаціям колективного управління? Чи заплановано ці витрати в бюджетах державних ТРК на наступний рік? Яка з цього приводу позиція Держтелерадіо?
6027 дн. тому
Шановний пане Прутніку! Минулого тижня в дуже стислі терміни постановою Уряду було введено ще одну посаду заступника Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення на додаток до чотирьох вже існуючих. Поясніть, будь ласка, які додаткові повноваження надані Комітету, що зумовило потребу у ще одному заступнику? На цю посаду (теж дуже оперативно) призначений "відомий фахівець" в інформаційній сфері пан Марочкін. Чим конкретно буде займатись новопризначений заступник і чи відповідає досвід його попередньої роботи покладеним на нього обов'язкам?
Запитання від Всеукраїнської Громадської Телерадіомовної Асоціації «УКР–ДВБ–ФОРУМ»:
6027 дн. тому
Шановний Едуарде Анатолійовичу! Сьогодні актуально стоїть питання переходу Національної телекомпанії на рейки суспільного мовлення. Але чи не складається враження, що її готують під приватизацію? Адже, суспільне – це фактично те ж державне мовлення, і на першому етапі, скоріш за все, буде підтримуватися за рахунок бюджетного фінансування. Втім, зміна назви передбачає зміну управління. Зокрема, пропонується Кабінет Міністрів від Першого Національного відсторонити, утворивши замість цього громадську раду. Але це вже буде неконкретна структура, яка поки базується на неконкретних балачках про суспільне мовлення, які дозволяють собі деякі політики. Ніхто не знає, до чого це призведе врешті-решт. Втім, можна передбачити остаточне знищення державних позицій в інформаційному просторі України. Чи не бачить у зв’язку із цим Держкомтелерадіо небезпеку присвоєння Національної телекомпанії олігархічними структурами? Як це сталося з частотним ресурсом, який сьогодні непрозоро розподіляється НКРЗ. Аналогічний процесс відбувається з непрозорим розподілом ліцензій на телебаченні в особі Національної ради України з телебачення і радіомовлення. Чи не дійшла тепер черга до державних ЗМІ під прикриттям гасел про суспільне мовлення? www.dvbforum.kiev.ua
Запитання від Всеукраїнської Громадської Телерадіомовної Асоціації «УКР–ДВБ–ФОРУМ»:
6027 дн. тому
Шановний Анатоліє Едуардовичу! Сьогодні актуально стоїть питання переходу Національної телекомпанії на рейки суспільного мовлення. Але чи не складається враження, що її готують під приватизацію. Адже суспільне – це фактично те ж державне мовлення, і на першому етапі скоріш за все буде підтримуватися за рахунок бюджетного фінансування. Втім, зміна назви передбачає зміну управління. Зокрема, пропонується Кабінет Міністрів від Першого Національного відсторонити, утворивши замість цього громадську раду. Але це вже буде неконкретна структура, яка поки базується на неконкретних балачках про суспільне мовлення, які дозволяють собі деякі політики. Ніхто не знає, до чого це призведе врешті-решт. Але можна передбачити остаточне знищення державних позицій в інформаційному просторі України. Чи не бачить у зв’язку із цим Держкомтелерадіо небезпеку присвоєння Національної телекомпанії олігархічними структурами? Як це сталося з частотним ресурсом, який сьогодні непрозоро розподіляється НКРЗ. Аналогічний процесс відбувається з непрозорим розподілом ліцензій на телебаченні в особі Національної ради України з телебачення і радіомовлення. Чи не дійшла тепер черга до державних ЗМІ під прикриттям гасел про суспільне мовлення? www.dvbforum.kiev.ua
Sergiy
6027 дн. тому
Питання для пана Прутніка: Прокоментуйте будь-ласка: http://russ.ru/politics/docs/amerikanskoe_salo та скажить чи бачите ви яким чином створити систему підтрики та розвитку українського кінотелевиробництва та книговидавництва краще ніж в Росії - російська експансія в Україну в цій сфері просто шокує?
Софія Колодницька
6027 дн. тому
Едуарде Анатолійовичу, про вашу роботу в Держтелерадіо дуже позитивно відгукуються "помаранчеві" з Нацради, парламентського комітету тощо. Вам вдалося знайти з ними порозуміння, незважаючи на різницю у політичних поглядах. Водночас найжорсткіше критикує вас Олена Бондаренко, член ПР. Можливо, вам варто просто змінити політичну заради продовження вашої успішної роботи? "Париж вартий меси"?
Дмитро
6030 дн. тому
Питання для пана Прутніка: коли в ефірі державного телебачення можна буде бачити якусь програму, де б висвітлювались проблеми з підготовки до ЄВРО-2012? Дякую
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду