Нацрада відклала видачу ліцензій Дніпропетровській ОДТРК та Першому автомобільному телеканалу

24 Жовтня 2007
20596
24 Жовтня 2007
17:27

Нацрада відклала видачу ліцензій Дніпропетровській ОДТРК та Першому автомобільному телеканалу

20596
Нацрада відклала видачу ліцензій Дніпропетровській ОДТРК та Першому автомобільному телеканалу
Нацрада відклала видачу ліцензій на супутникове мовлення Дніпропетровській ОДТРК та Першому автомобільному телеканалу України, хоча має намір повернутися до розгляду цих питань на найближчих засіданнях.
 
Щодо Дніпропетровської ОДТРК, то компанія має намір використовувати супутник як «транспорт» доставки сигналу: адже відтоді, як запрацювала «універсальна програмна послуга» і кабельні оператори змушені включати ефірні компанії до своїх соціальних пакетів, телекомпаніям є відносно дешево транспортувати сигнал за допомогою сателітів. Та й якість супутникового сигналу є набагато кращою. Проект виходу на супутник Дніпропетровської ОДТРК фінансує Дніпропетровська облрада. Причиною  перенесення питання стала вимога регуляторного органу узгодити сітки мовлення (подані на розгляд Нацради сітки мовлення супутникового каналу та ефірної версії мовлення ОДТРК фіксують відмінності), а також надати лист-гарантію фінансування проекту.
 
«Перший автомобільний канал» має намір відкрити ТОВ «Світ ТВ» –  продакшн-студія, яка виробляє програми «Екіпаж» (НТКУ), «Авторанок» («Інтер»), а також «Перша передача», «У світ за очі», «Небитий шлях» (усі три – «1+1»), а також «Автотайм», який донедавна можна було бачити в ефірі НТН.
 
«Концепція автомобільного телеканалу виглядає досить переконливо? та й ми добре знаємо цю ТРО як продакшн-компанію, - пояснив «ТК» Ігор Курус, перший заступник голови Нацради. – Однак слід розуміти, що продашкн-компанія – це одне, а мовлення 24 години на добу – зовсім інше, складніше завдання. Ми повинні перевірити технічні можливості компанії, щоби через рік не довелося  анульовувати ліцензію у зв’язку з тим, що компанія так і не змогла вийти в ефір».
 
Також запитання Нацради викликало те, як саме компанія має намір здійснювати трансляцію: тільки через супутник, чи й у кабельних мережах? Звісно, за законом супутникова ліцензія дає право мовити у кабелі, але Нацрада наполягає на тому, що свій намір компанія має задекларувати відкрито. Зокрема ці дані потрібні регуляторному органові для розробки програмного документу, який регулюватиме присутність українських та іноземних каналів у кабельних мережах. Цей документ, за словами Ігоря Куруса, поки не має назви, не є остаточно розробленим, але має стати революцією у сегменті кабельного мовлення України.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20596
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду