Екзит-полл на замовлення ICTV стане найбільшим в історії України

27 Вересня 2007
14450
27 Вересня 2007
15:54

Екзит-полл на замовлення ICTV стане найбільшим в історії України

14450
Екзит-полл на замовлення ICTV стане найбільшим в історії України
30 вересня о 22-й годині телеканал ICTV першим оголосить результати наймасштабнішого екзит-поллу (exit-poll), який коли-небудь проводився в Україні. Про це повідомив генеральний директор телекомпанії Олександр Богуцький на прес-конференції в «Інтерфаксі».  
 
Це перший випадок, коли телеканал виступає замовником екзит-поллу. У день виборів буде опитано 47 тисяч громадян України. Опитування проведуть європейські та американські агенції з маркетингових досліджень. Незалежні одне від одного опитування організовані європейською компанією TNS та американськими Public Strategies, Inc. (PSB) і Public Strategies, Inc. (PSI). 
 
Європейська агенція проведе опитування 25 тисяч респондентів на 724-х виборчих дільницях у всіх областях України. Запитання ставитимуть жителям 196-ти міст, 96-ти селищ міського типу, 250-ти сіл (приблизно в семи селах кожної області). 
 
Генеральний директор українського представництва компанії TNS Ukraine Микола Чурилов зазначив, що це опитування найбільше з тих десяти, які вони проводили. Раніше на замовлення міжнародних фондів чи українських партій вони опитували 7-10 тисяч осіб. Крім того, цього разу вони працюватимуть в онлайновому режимі, тобто інформація оброблятиметься щогодини. Екзит-полл, проведений європейською компанією, відрізнятиметься від американського ще й кількістю запитань. Окрім основного «За яку політичну силу ви проголосували?», респондентам поставлять ще 5 додаткових: «Чому ви голосували саме за цю політичну силу?», «Коли прийняли остаточне рішення голосувати за цю силу?», «За кого голосували на минулих виборах?» тощо. 
 
Американські агенції ставитимуть лише одне запитання. В опитуванні візьмуть участь 22 тисячі громадян у всіх областях України. Допомагатимуть проводити екзитпол дві агенції, які мають в Україні мережу інтерв’юєрів (IPSOS та «Укрмаркетінггруп»). 
 
Довідка 
TNS – одна з найбільших світових маркетингових агенцій, яка за обсягами річного обігу посідає перше місце в Європі і друге у світі серед дослідницьких компаній. Центральний офіс розташований у Лондоні, представництва працюють у 70-ти країнах Європи, Америки, Азії та Близького Сходу. 
 
Public Strategies, Inc. об’єднує провідних політичних аналітиків-стратегів та нагороджених преміями журналістів. Має 8 офісів у найбільших містах США. Один із керівників компанії Марк МакКінон був головним медіарадником президента США Джорджа Буша під час президентських кампаній 2000-го та 2004 років. 
 
Penn, Schoen and Berland (PSB) – фірма з 30-річним досвідом. Її клієнтами були Білл Клінтон та Тоні Блер. PSB надає послуги політичним лідерам, серед яких 25 голів держав. 
 
Світлана Остапа, «Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14450
Читайте також
02.10.2007 18:12
Віталій Довгич
для «Детектор медіа»
13 539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду