Ціна «Дня» - 5 мільйонів доларів

20 Серпня 2007
11361
20 Серпня 2007
16:43

Ціна «Дня» - 5 мільйонів доларів

11361
Ціна «Дня» - 5 мільйонів доларів

Про продаж газети «День» як доконаний факт повідомив 18 серпня «Оглядач» із посиланням на власні джерела. За інформацією Інтернет-видання,  газети «Дело» Євген Марчук і Григорій Суркіс уклали угоду з колишнім секретарем РНБОУ, бізнесменом Віталієм Гайдуком про передачу йому газети. Ціна угоди, яку повідомляє «Оглядач», а також підтверджує український «Коммерсантъ» - 5 мільйнів доларів США.

 

Про можливий продаж видання та імовірну ціну в 5 мільйонів «Детектор медіа» писала ще 24 липня, проте тоді в ІСД заперечували і сам факт продажу, при цьому Олександр Пилипенко, директор з корпоративних прав та інвестицій корпорації «Індустріальний союз Донбасу», відкидав і сам факт переговорів із цього питання: за його словами, можливо, розмови про придбання газети і були, однак йому про це нічого невідомо.

 

Про те, що продаж був здійснений без попередніх тривалих переговорів та маркетингових розрахунків, а відтак, найімовірніше, продиктований позаринковими факторами, може свідчити і те, що ціну за видання експерти медіа-ринку вважають завищеною.

 

Вартість угоди «Детектор медіа» прокоментував Олексій Погорєлов, президент Української Асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), наголосивши, що це є його особиста позиція, а не позиція УАВПП: «Якщо ідеться тільки про продаж бренду, то ціна є дуже завищеною, якщо про продаж видання –  то вона є… теж завищеною. Треба розуміти, що реально на ціну впливає не розкрученість торгової марки, а три фактори: тиражі – і перспективи їх зростання, рейтинги – і перспективи їх зростання, а також інвестиції – і перспективи їх приваблення. З ринкового досвіду мені незрозуміло одне питання – позиції газети у рейтингах TNS, якби знати цю цифру, можна було би точніше говорити про адекватність ціни».

 

Як повідомили «Детектор медіа» у TNS, аудиторія газети «День» у регулярних проектах TNS, спрямованих на вивчення аудиторії друкованих видань України, не досліджувалася.

 

Головний редактор видання Лариса Івашина відмовилась коментувати цю інформацію до середини вересня, коли повернеться з відпустки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду