detector.media
20.08.2007 16:43
Ціна «Дня» - 5 мільйонів доларів

Про продаж газети «День» як доконаний факт повідомив 18 серпня «Оглядач» із посиланням на власні джерела. За інформацією Інтернет-видання,  газети «Дело» Євген Марчук і Григорій Суркіс уклали угоду з колишнім секретарем РНБОУ, бізнесменом Віталієм Гайдуком про передачу йому газети. Ціна угоди, яку повідомляє «Оглядач», а також підтверджує український «Коммерсантъ» - 5 мільйнів доларів США.

 

Про можливий продаж видання та імовірну ціну в 5 мільйонів «Детектор медіа» писала ще 24 липня, проте тоді в ІСД заперечували і сам факт продажу, при цьому Олександр Пилипенко, директор з корпоративних прав та інвестицій корпорації «Індустріальний союз Донбасу», відкидав і сам факт переговорів із цього питання: за його словами, можливо, розмови про придбання газети і були, однак йому про це нічого невідомо.

 

Про те, що продаж був здійснений без попередніх тривалих переговорів та маркетингових розрахунків, а відтак, найімовірніше, продиктований позаринковими факторами, може свідчити і те, що ціну за видання експерти медіа-ринку вважають завищеною.

 

Вартість угоди «Детектор медіа» прокоментував Олексій Погорєлов, президент Української Асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), наголосивши, що це є його особиста позиція, а не позиція УАВПП: «Якщо ідеться тільки про продаж бренду, то ціна є дуже завищеною, якщо про продаж видання –  то вона є… теж завищеною. Треба розуміти, що реально на ціну впливає не розкрученість торгової марки, а три фактори: тиражі – і перспективи їх зростання, рейтинги – і перспективи їх зростання, а також інвестиції – і перспективи їх приваблення. З ринкового досвіду мені незрозуміло одне питання – позиції газети у рейтингах TNS, якби знати цю цифру, можна було би точніше говорити про адекватність ціни».

 

Як повідомили «Детектор медіа» у TNS, аудиторія газети «День» у регулярних проектах TNS, спрямованих на вивчення аудиторії друкованих видань України, не досліджувалася.

 

Головний редактор видання Лариса Івашина відмовилась коментувати цю інформацію до середини вересня, коли повернеться з відпустки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY