Казбек Бектурсунов знову змінює керівника «Вечірнього Києва»

13 Квітня 2007
8573
13 Квітня 2007
16:29

Казбек Бектурсунов знову змінює керівника «Вечірнього Києва»

8573
 Казбек Бектурсунов знову змінює керівника «Вечірнього Києва»

Виконувач обовязків головного редактора газети «Вечірній Київ» Олег Арестархов  і його перший заступник із творчих питань Олексій Бобровников залишать свої посади. Арестархов уже покинув редакцію, а його заступник має намір зробити це наступного тижня.

 

Таке рішення вони прийняли після зустрічі з радником міського голови Києва Казбеком Бектурсуновим. Як стало відомо «Телекритиці» від джерела в редакції «Вечірнього Києва», Бектурсунов, який координує неформальний холдинг київських комунальних медіа, розірвав із Олегом Арестарховим «джентльменську угоду», за якою останнього було призначено виконувачем обов’язків головного редактора газети.

 

За словами джерела, цією угодою передбачалося скорочення на 50% колективу «Вечірки» і входження газети у холдинг, який має незабаром бути оформлений. Згодом до цих умов додався випуск безкоштовних багатотиражних номерів «Вечірнього Києва», що, на думку колективу, могло призвести до банкрутства газети.

 

Перш ніж покинути редакцію, Олег Арестархов представив колективу свого наступника – Вікторію Бевзо, яка до того займалась у газеті питаннями культури. Перший заступник Арестархова з господарських питань Руслан Малашенко залишається працювати в газеті.

 

Казбек Бектурсунов, якому кореспондент «ТК» зателефонувала після отримання найсвіжішої інформації з редакції «Вечірки», заявив: «Это в очередной раз недостоверная информация. Насколько мне известно, Олег Арестархов исполняет свои обязанности. Никаких кадровых изменений на сегодняшний день нет». Тим часом, джерела «ТК» стверджують, що на момент цієї розмови Казбек Бектурсунов уже отримав заяву на звільнення від Олега Арестархова.

 

Сьогодні відбулися загальні збори колективу «Вечірнього Києва». Працівники газети готують заяву, в якій проситимуть ввести колектив до складу засновників «Вечірки» разом із міською радою, аби у разі роздержавлення мати право на приміщення та обладнання газети. Вони також мають намір висунути свою кандидатуру, котра візьме участь у конкурсі на заміщення посади головного редактора газети.

 

Колектив також проситиме міську владу роз’яснити нарешті, чому радник міського голови Казбек Бектурсунов розпоряджається коштами всіх комунальних ЗМІ. За словами одного з працівників редакції, Бектурсунов відмовився приїхати до редакції і зустрітися з колективом особисто.

 

Світлана Остапа, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8573
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду