Андрій Шевченко закликає журналістів, що йдуть на вибори, скласти повноваження

20 Грудня 2005
564
20 Грудня 2005
11:29

Андрій Шевченко закликає журналістів, що йдуть на вибори, скласти повноваження

564
Андрій Шевченко закликає журналістів, що йдуть на вибори, скласти повноваження
Президент Центру суспільних медіа Андрій Шевченко вітає участь журналістів у парламентській кампанії-2006 і закликає їх негайно припинити професійну діяльність.

«Журналісти в парламенті – це добре. Вірю, що ми разом будемо стояти за закони, які працюватимуть на свободу слова і на міцний ринок, - заявив Андрій Шевченко на зустрічі з журналістами в Івано-Франківську. – Але при цьому колеги мають припинити роботу в мас-медіа, ким би вони не працювали – журналістами чи менеджерами, чиї підлеглі покликані неупереджено розказувати країні про вибори. Це неприпустимий конфлікт інтересів, який підриває авторитет професії».

За виборчими списками різних партій та блоків до парламенту балотуються, зокрема, генеральний продюсер «Студії «1+1» Ольга Герсим’юк, генеральний продюсер ICTV Олександр Богуцький, випусковий редактор «К1» Вахтанг Кіпіані, ведуча-сурдоперекладач «Студії «1+1» Наталія Дмитрук.

«Серед цих людей є журналісти, які довели свою відданість стандартам професії і завоювали справедливу повагу та авторитет, - пояснює Шевченко. – Тепер вони мають показати приклад десяткам колег, які братимуть участь у всеукраїнських та місцевих виборах.»

Сам Шевченко включений до виборчого списку Блоку Юлії Тимошенко під номером 5. Колишній шеф-редактор «5 каналу» та віце-президент НТКУ раніше заявляв, що відмовився від журналістських проектів на час виборчої кампанії, - зокрема, наскільки відомо «ТК», від пропозиції стати ведучим передвиборчих дебатів на «Інтері».

"Детектор медіа"

Читайте також:

Запитання «Детектор медіа»: - Як ви оцінюєте факт запрошення до першої п’ятірки «НСНУ» Ольги Герасим’юк?

Ольга Герасим’юк обіцяє не використовуватиме "1+1" для політичної пропаганди

Ольга Герасим'юк - четвертий номер у списку "Нашої України"

Чому журналісти міняють професію та йдуть у політику?

Запитання «ТК»: - Як ви оцінюєте входження Андрія Шевченка до першої п'ятірки БЮТ? Як це вплине на процес створення в Україні суспільного мовлення, з яким асоціюється для багатьох особистість Шевченка? А також - на настрої в журналістському середовищі?

В п'ятірку Тимошенко потрапив Андрій Шевченко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду