Російська преса про київський форум “Співдружності демократичного вибору” та про загадковий транзит Миколи Мельниченка через Москву

2 Грудня 2005
698
2 Грудня 2005
12:42

Російська преса про київський форум “Співдружності демократичного вибору” та про загадковий транзит Миколи Мельниченка через Москву

698
Російська преса про київський форум “Співдружності демократичного вибору” та про загадковий транзит Миколи Мельниченка через Москву
Газета “Коммерсантъ” наводить слова глави адміністрації грузинського президента Георгія Арвеладзе, який заявив, що на форумі “Співдружності демократичного вибору” “фактично буде утворена вісь демократичних країн, котрі не бажають перебувати в орбіті впливу Росії”.

Тоді як голова міжнародного комітету Державної Думи Росії Костянтин Косачов сприйняв цей форум як спробу низки держав пострадянського простору сформувати антиросійську коаліцію:

“Форум у Києві мені видається настільки ж мертвонародженим дитям, як і утворений раніше ГУУАМ. Країни-учасники форуму не мають конструктивної програми. Ïх об'єднують лише антиросійські позиції. А гасло, яке вибрали організатори цього зборища - навчити Росію демократії, - мені видається абсолютно безперспективним”.

А вже російський часопис “Новые известия” написав, що на форумі “Співдружності демократичного вибору” говоритимуть про Помаранчеву революцію як про явище, про зміни на просторі між Балтійським і Чорним морями та про зникнення так званої “сірої зони” між країнами НАТО з одного боку і пострадянськими державами – з іншого. Учасники форуму також мають визначитися, чи слід трансформувати ініціативу Віктора Ющенка і Міхеїла Саакашвілі у постійну регіональну організацію, зазначають “Новые известия”.

“Скандальний охоронець Мельниченко повернувся до Києва через Москву, зустрівшись невідомо з ким”, - пише московська “Независимая газета”, яка намагалася провести власне розслідування “таємничого транзиту” Миколи Мельниченка через російську столицю.

Зовсім незрозуміло, навіщо було Мельниченку робити такий трюк – летіти зі Сполучених Штатів до Києва через Москву та ще й незручними “стиковими” рейсами. Пересадка у Москві зайняла майже 6 годин. “Независимая газета” так і не змогла встановити, чи мав Микола Мельниченко якісь зустрічі у російській столиці, окрім його виступу перед російськими журналістами.

А один із найближчих сподвижників Мельниченка, колишній співробітник ФСБ Росії Олександр Литвиненко, який отримав політичний притулок у Великобританії, в інтерв’ю “Независимой газете” розповів:

“Він (Мельниченко) говорив мені, що збирає компромат на Ющенка і Тимошенко, і збирався оголосити все це перед виборами. Їхній план такий: вони із Єльяшкевичем їдуть до України, привертають загальну увагу і оприлюднюють компромат. Так ось, частину цього компромату він отримав від російських спецслужб. І зупинка у Москві, у “Шереметьєво-2, знову ж таки - спроба привернути до себе увагу. Вони обидва вдають із себе політичних діячів і мріють помирити два братні народи. Як Солженіцин їхав до Росії через Далекий Схід, так і вони їдуть до України через Москву”.

А вже інша московська газета “Коммерсантъ” також наголошує на тому, що повернення політемігрантів Миколи Мельниченка і Олександра Єльяшкевича збіглося з початком передвиборчої кампанії в Україні. “Коммерсантъ” наводить слова українського депутата Олександра Волкова:

“Я впевнений, що він (Мельниченко) приїхав під гарантії “Соціалістичної партії” і виступатиме їхнім лобістом – викидатиме компромат на усі партії, котрі не належать до соціалістів. Цей піар-хід потрібен, щоб зайвий раз покопатися у брудній білизні”.

Радіо Свобода

Читайте також:

Завтра ЦИК рассмотрит вопрос о регистрации Н.Мельниченко народным депутатом

Мельниченко даст показания 5 декабря

Мельниченко в Києві п'є каву і спілкується зі слідчими

Следственная комиссия Рады допросит Мельниченко

Майору Мельниченко гарантируют безопасность, а он сам собирается принять участие в двух телепроэктах

Генпрокуратура не має претензій до Мельниченка. Він може бути викликаний туди як свідок

Мельниченко повертаєтсья в Україну?

На Мельниченка завели комісію
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
698
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду