Підготовлено проект угоди про чесні вибори

26 Листопада 2005
705
26 Листопада 2005
11:34

Підготовлено проект угоди про чесні вибори

705
Підготовлено проект угоди про чесні вибори
За ініціативою Президента України підготовлено проект Угоди про забезпечення демократичних, чесних і прозорих виборів у березні 2006 року. Цей документ буде винесено на розгляд учасників Перших Президентських слухань, які відбудуться 28 листопада 2005 року.

26 листопада, в день початку виборчої кампанії, Президент звернувся із заявою до Верховної Ради та органів місцевого самоврядування. У ній Глава держави зазначив, що проект Угоди «є відкритим для підписання всіма зацікавленими політичними силами, засобами масової інформації, громадськими організаціями». Головною метою Угоди, наголосив В. Ющенко, є «встановити цивілізовані, добровільні, засновані на законах України, рамки проведення виборчої кампанії, які забезпечать чесну політичну конкуренцію та консолідацію української нації».

В заяві В. Ющенко також зазначає, що нині триває підготовка президентського Указу про забезпечення вільних і чесних виборів народних депутатів та депутатів місцевих рад, міських і сільських голів. Головними положеннями документу будуть:

°Чітке регламентування дій посадовців під час виборчої кампанії та жорсткі санкції для тих, хто наважиться зловживати владою;

°Гарантування незалежності ЦВК та окружних і дільничних комісій; недопущення тиску на суди;

°Забезпечення цивілізованого демократичного контролю над правоохоронними органами;

°Забезпечення доступу журналістів до інформації про дії органів виконавчої влади;

°Недопущення втручання зовнішніх сил у виборчий процес.

«Забезпечення демократичних виборів, завчасне усунення загроз зриву та фальсифікацій волевиявлення громадян потребує об’єднання зусиль всіх гілок влади, політичних партій, засобів масової інформації, громадських організацій. Тому я закликаю всі зацікавлені сторони підтримати мої ініціативи», – наголошує Президент.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду