Сорос вважає, що ЗМІ в Україні вільні

8 Листопада 2005
773
8 Листопада 2005
12:20

Сорос вважає, що ЗМІ в Україні вільні

773
Сорос вважає, що ЗМІ в Україні вільні
Сьогодні в УНІАНІ відбувалася прес-конференція Джорджа Сороса за результатами його візиту до України”. Фонд "Відродження" “виробив собі дуже стислу, але досяжну програму, яка просуватиме Україну до громадянського суспільства, програму, що допоможе консолідувати досягнення, які України зараз має”, - зазначив пан Сорос.

Загалом фонд „Відродження” має програму, що складається з п’яти пунктів:

1.Зверхність права, реформа судочинства

2.Євроінтеграція

3.Створення Громадського мовлення

4.Свобода інформації

5.Введення незалежної системи тестування при вступі до внз

Головний з цих пунктів – це саме реформа судочинства. Суть цієї реформи, за словами Сороса, полягає у трансформації грабіжницького капіталізму, який зараз є в Україні, на нормальний легітимний капіталізм.

Щодо Суспільного мовлення, то, на думку Сороса, воно допоможе “консолідувати свободу ЗМІ”. Мета Фонду – сприяти створенню суспільного мовлення, за допомогою громадськості. Також створити такі умови, щоб усі урядові документи були відкриті для громадськості. “Громадське мовлення потрібне для того, щоб процес надходження фінансів до бюджету був прозорим. Оскільки це є найкращим інструментом проти корупції.”

На запитання, що він думає про теперішній стан свободи преси в Україні, Сорос сказав: “Я думаю, що зрушення великі. Ви маєте насправді на даний момент вільні ЗМІ в Україні, можете цим пишатися, але , мені здається, ці зміни треба закріпити, вивівши їх на вищий рівень. Для того, щоб запобігти зміні політичного клімату і змінам в цій ситуації. От чому Фонд так дуже пильно опікується прийняттям Закону “Про громадське мовлення в Україні”.

Олександр Курдюк, для “Детектор медіа”

Читайте також:

Рибачук і Сорос обговорили створення громадського телебачення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду