Запорізькі газети скаржаться, що їх виживають з Будинку преси

26 Жовтня 2005
697
26 Жовтня 2005
10:33

Запорізькі газети скаржаться, що їх виживають з Будинку преси

697
Запорізькі газети скаржаться, що їх виживають з Будинку преси
ЗАПОРІЖЖЯ. Низка редакцій запорізьких газет скаржаться, що їх виживають із Будинку преси. Приміщення, в якому розміщені щотижневики, обласна рада передала з комунальної власності приватній фірмі. Остання планує використати Будинок преси у власних цілях. Подробиці в матеріалі Наталі Лятуринської:

Будинок преси розташований у центрі міста. Саме там знаходяться редакції відомих регіональних тижневиків – газет “Міг”, “Субота +” та інших. Нещодавно власник будівлі – обласна рада – передала її приватній фірмі. За рішенням керівництва компанії, редакціям підняли орендну плату в п”ять разів. Тим, хто не погодився на умови, – вимкнули електроенергію. Нові власники Будинку преси пішли і на більш кардинальні кроки – вхід до однєї з редакцій заварили металевими дверима. За допомогою пилки працівники газети відкрили прохід. Свої дії представники приватної компанії вважають виправданими. Вони заявили, що є власниками будівлі, тому встановлюють свої порядки. Тим часом газетярі звернулися до правоохоронців, аби ті дали оцінку діям керівництва фірми. Крім того, редакції готуються судитися, пікетувати на цьому тижні обласну раду і звертатися особисто до президента, аби відвоювати свої приміщення.

Deutsche Welle

Читайте також:

„БІЗНЕС”-скандал: редакційна політика в ручному режимі

Колектив газети "Луганчане" звільнився майже в повному складі

Журналісти журналу "Бізнес" йдуть з видання через тиск (оновлено)

Вінницький губернатор хоче закрити „Вінничину”?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду