Ющенко пообіцяв не жаліти Кучму за Гонгадзе

17 Жовтня 2005
713
17 Жовтня 2005
10:32

Ющенко пообіцяв не жаліти Кучму за Гонгадзе

713
Ющенко пообіцяв не жаліти Кучму за Гонгадзе
Президент Віктор Ющенко заявляє, що екс-глава держави Леонід Кучма не буде користуватися імунітетом, якщо на нього виведе розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Ющенко заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, відповідаючи на запитання, чи будуть висунуті Кучмі обвинувачення, якщо до нього приведе розслідування вбивства журналіста, чи екс-президент буде користуватися імунітетом.

"Не буде користуватися. Це очевидно", - сказав Ющенко.

Говорячи про розслідування справи про вбивство журналіста, він відзначив, що "чотири роки справа не мала ніякої перспективи".

"Коли я став президентом, папка Гонгадзе була порожньою, там нічого не було. Нам потрібно було все почати з нуля. Нам потрібно було знайти тих людей, які можуть дати свідчення", - сказав Ющенко.

"Я надав великі гарантії цим людям, я забезпечив через відповідні органи їхню безпеку. Ми вивезли їхніх родичів, щоб цих людей просто не вбили. Так з'явилися в нас перші свідчення. За шість місяців ми вийшли на те, хто вбив Гонгадзе", - сказав він.

Глава держави підкреслив, що необхідно знайти організатора й замовника вбивства.

"Це питання не менш складні, ніж перша частина слідства. На першу частину слідства ми відповідь уже дали. Слідство проведене. Убивці знайомляться зі справою. Переконаний, у комплекті з іншими доказами вона буде передана до суду. Для чесного суду", - відзначив Ющенко.

"Переконаний, що ми одержимо відповідь щодо організаторів. І сьогодні там є непоганий процес. Тільки, на жаль, через певні дії - у тому числі й попереднього керівництва Служби безпеки України - ми сьогодні не маємо на території України одного з організаторів цього вбивства", - сказав Ющенко.

"Але він є. Ми знаємо, де він. І ми з міжнародною допомогою його повернемо в Україну", - заявив президент.

Українська правда

Читайте також:

Віктор Ющенко дав ексклюзивне інтерв'ю програмі "Бі-Бі-Сі" Talking Point

Юрій Луценко відмовляється давати коментар щодо таємної угоди з ГПУ стосовно «справи Гонгадзе»

Сторона захисту скептично оцінює заяви Генпрокурора у справі Гонгадзе

Второй этап дела Гонгадзе Пискун расследует по секретному плану

Березовский заплатит только за имена заказчиков Гонгадзе и то после расследования

«Справа Кучми» очима медіа

Піскун порушив справу за те, що його звільнив Кучма, та не виключає притягнення екс-президента до відповідальності
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду