Березовський не говорив Кравчуку, що фінансував кампанію Ющенка

14 Вересня 2005
677
14 Вересня 2005
18:45

Березовський не говорив Кравчуку, що фінансував кампанію Ющенка

677
Березовський не говорив Кравчуку, що фінансував кампанію Ющенка
Російський бізнесмен Борис Березовський спростовує заяву лідера фракції СДПУ(о) Леоніда Кравчука про те, що він перерахував гроші на президентську виборчу кампанію Віктора Ющенка.

Про це Березовський сказав в інтерв'ю "Українській правді" в середу.

"Я дійсно розмовляв з Леонідом Макаровичем, але я сказав йому, що так, дійсно платіжні доручення, це доручення нашої компанії. Але я не говорив, що це було на користь кампанії (виборчої) Ющенка, його людей, скажімо Жванії, Третьякова й так далі", - сказав Березовський.

"Я підтвердив факти перерахування, але я сказав, що я не буду коментувати адресат, поки не надійдуть коментарі від нього (Ющенка), якщо він захоче, або від його людей", - сказав бізнесмен.

Березовський підтвердив, що в Лондоні бачився з Давидом Жванією, Олександром Третьяковим і Романом Безсмертним. У той же час він відмовився відповідати на запитання, з якою метою вони приїжджали.

"Ми обговорювали з ними питання демократичних перетворень в Україні й ті процеси, які відбуваються в Україні. І, зокрема те, що називають сьогодні Помаранчевою революцією", - лише сказав Березовський.

Він також спростував слова Жванії про те, що Березовський передавав гроші екс-прем'єру Юлії Тимошенко. "Тимошенко ніколи не зверталася до мене ні з якими проханнями", - сказав він.

"Юлія Тимошенко приїжджала до мене роки за два до української революції, і ми з нею обговорювали політичну ситуацію в Україні та інше", - сказав Березовський.

Раніше в середу Кравчук заявив, що Березовський підтвердив йому в телефонній розмові, що фірми, які йому належать, перевели 15 мільйонів доларів на рахунки фірм, які фінансували кампанію Ющенка. Якщо ця інформація підтвердиться, має розпочатися процедура імпічменту.

Українська правда
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду