На відставку уряду Президента штовхнуло "руйнування домовленостей"

8 Вересня 2005
638
8 Вересня 2005
13:05

На відставку уряду Президента штовхнуло "руйнування домовленостей"

638
На відставку уряду Президента штовхнуло "руйнування домовленостей"
Сьогодні на прес-конференції Президент України Віктор Ющенко пояснив, що не збирався відправляти у відставку уряд Юлії Тимошенко, але на це його підштовхнуло "руйнування домовленостей".

"Вчора день і ніч я присвятили тому, що якщо є можливість зберегти командний дух, залишитися разом, це була б краща відповідь. І така домовленість була прийнята. На жаль, за ніч вона була змінена. Не мною" - зазначив Президент України.

В первісному варіанті передбачалася відставка лише декількох осіб, зокрема секретаря РНБО петра Порошенка та "осіб, відповідальних за боротьбу з корупцією".

"Три дні я проводив глибоку чесну розмову між авторами всіх цих інцидентів. Моя мета була одна - побачити, що вони один одному подають руки і цим закріплюють більш м'який варіант урегулювання теми: відставкою осіб, які відповідають за боротьбу з корупцією в цій країні, секретаря РНБОУ, можливо, одного-двох осіб з уряду, які не справилися з речами, які стояли на повістці цього року" - сказав Віктор Ющенко, зазначивши, що ключовим питанням, що постало перед ним, було питання довіри. "Мова іде про те, що команда деградувалася, появилися блоки, які почали грати в закулісну гру, неприємну гру, з компроматами і без, з фотографуваннями і шантажами".

При цьому Ющенко не виключає збереження звільнених осіб у владній команді, у тому випадку, якщо "вони можуть працювати спільно, зможуть доказово змінити поведінку...". Не виключеним є також варіант, що звільнена команда піде на вибори разом.

"Хоча не було виключенням, якби там був і другий формат, коли ми говоримо про коаліцію сил, чи єдиним блоком, чи трьома-чотирма блоками".

Коментуючи заяву Миколи Томенка про блокування справи Гогадзе оточенням Президента, Ющенко висловив впевненість у тому, що відповідь на всі питання, в тому числі про замовників вбивства, обов'язково буде - це лише справа часу."За 5 місяців у справі Гонгадзе ми зробили більше, ніж за попередні чотири роки".

Крім того, Ющенко зазначив, що його оцінка відставлених людей не змінилася. "Моя оцінка їх незмінна - це важливі люди для новітньої історії України, я шаную їхні позиції, але ставлю єдину умову - здатність працювати в єдиній команді". Президент також назвав їх своїми друзями, але додав, що "Україна понад усе".

На закінчення Віктор Ющенко пообіцяв проведення ще однієї прес-конференції. Її призначено на завтра, 12.00. Коференція буде транслюватися в прямом ефірі.

Детектор медіа

Читайте також:

Юшенко не візьме участь у форумі «Влада і бізнес – партнери»

Віталія Шевченка позбавлено депутатських повноважень

Президент України призначив в.о. прем’єр-міністра України Юрія Єханурова

Порошенка та Терьохіна позбавили депутатських повноважень

Прямую трансляцию пресс-конференции Ющенко отменили из-за цензуры?

Томенко: Ющенко потрапив під вплив оточення

Томенко звинуватив Порошенка у блокуванні звіту справи Гонгадзе

Порошенко подав у відставку

Томенко подал в отставку

Ющенко проведе прес-конференцію

Ющенко готує кадрові зміни на всіх рівнях

Глава держави провів нараду за участю Державного секретаря, прем’єр-міністра і секретаря РНБОУ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
638
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду