Буш пообіцяв звільнити винних у витоку конфіденційної інформації

19 Липня 2005
720
19 Липня 2005
11:01

Буш пообіцяв звільнити винних у витоку конфіденційної інформації

720
Буш пообіцяв звільнити винних у витоку конфіденційної інформації
Президент Джорж Буш пообіцяв звільнити співробітників Білого дому, винних у витоку конфіденційної інформації, повідомляє DW. Таким чином він відреагував на журналістські питання про роль його радника Карла Роула в публічному викритті агентки ЦРУ Валері Плейм.

Учора президент Буш нарешті наважився прокоментувати скандал, який розпочався ще в 2003 році й з новою силою розгорівся минулого тижня, після того, як Нью-Йоркський суд засудив до кількамісячного ув”язнення журналістку “Нью-Йорк Таймс” Джудіт Міллер, яка відмовилися розсекретити джерело своєї унформації в ЦРУ. Натомість її колега з журналу “Таймс” Метью Купер, котрому також пред”явлені аналогічні претензії, залишився на свободі, оскільки погодився співпрацювати зі слідством і назвав ім”я Карла Роува, заступника глави президентської адміністрації. За свідченнями корпорації “Таймс”, наданими слідству, в 2003 році Карл Роув у розмові з журналістами розкрив приналежність

Валері Плейм, дружини американського дипломата Джозефа Вілсона, до ЦРУ. Справа Плейм отримала широкий розголос насамперед через свій політичний підтекст. Оскільки чоловік так званої “агентки ЦРУ”, працюючи послом в африканських країнах, здійснив інспекційну поїздку до Нігеру із завданням довести, що Саддам Гусейн отримує звідти концентрований оксид урану для виробництва зброї масового знищення. Одначе факти не підтвердилися, про що дипломат написав у своїй доповідній записці і піддав у “Нью-Йорк таймс” критиці Джорджа Буша за його “нігерійські вигадки”. На думку оглядачів, розсекречення дружини Джозефа Вілсона заступником глави президентської адміністрації Карлом Роувом стало помстою саме за крититку позиції Джорджа Буша. Минулого тижня до цього затяжного скандалу підключився й Конгрес, який зажадав серйозного розслідування усіх фактів. У понеділок з цього приводу вперше висловився також президент США, пообіцявши, що співробітника адміністрації Білого Дому, який винен у витоку в пресу інформації про агента ЦРУ, буде звільнено. Втім, Джордж Буш жодним словом не згадав імені свого політичного радника і керівника його обох президентських виборчих кампаній Карла Роува. “Почекаємо до завершення розслідування цієї справи, перш ніж робити остаточні висновки,” - сказав американський президент.

DW

Читайте також:

Администрация Буша запретит СМИ хранить в тайне имена источников информации

Репортер журнала Time Мэтт Купер назвал имя второго источника в Белом доме

Республиканцы не сомневаются в чистоте помыслов Карла Роува, информатора Time

Демократы призывают Буша уволить Карла Роува, информатора Time

Журналист Time раскроет имя своего источника без разрешения

Советник Буша помогал писать скандальные статьи для журнала Time

Журналистка New York Times приговорена к тюремному заключению

Журналу Time не удалось обменять репортера на его записи
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду