"Україна не буде транслювати російську версію „Євроньюзу» - Тарас Стецьків

7 Липня 2005
741
7 Липня 2005
12:00

"Україна не буде транслювати російську версію „Євроньюзу» - Тарас Стецьків

741
"Україна не буде транслювати російську версію „Євроньюзу» - Тарас Стецьків
„ТК ” вже повідомляла про те, що в червні розпочато переговори з представниками „Євроньюзу” про підписання угоди між європейським телеканалом та НТКУ. Як відомо, у „Євроньюзу” зараз налічується 12 країн-засновниць. Як повідомив редакції „Детектор медіа” президент НТКУ Тарас Стецьків, переговорний процес ще на самому початку, справа ще не дійшла до складання угоди й визначення кількості відсотків володіння акціями українською стороною. Досягнуто попередніх домовленостей про принципову можливість співпраці. А це, на думку Голови Національної телекомпанії України, через яку Україна стане співзасновником „Євроньюзу”, вже є першим кроком до досягнення мети.

Тарас Стецьків підтвердив і прагнення України створити свою редакцію в Європі, яка сприятиме появі правдивих сюжетів про Україну.

„Інформація деяких інтернет-видань про те, що Україна буде транслювати російську версію „Євроньюзу», не відповідає дійсності”, − зауважив Тарас Стецьків в інтерв’ю „ТК”. „Україна має намір створювати свій власний телевізійний продукт. Щоправда, щодо кадрового складу редакції – говорити про нього ще рано”, − повідомив «ТК» директор ТВО «Новини» Василь Самохвалов. Нагадаємо, що Росія вже почала активно працювати з „Євроньюзом”, але в російській версії, яка транслюється і в Україні, тексти коментарів не зовсім адекватні змісту сюжетів, а акценти щодо подій в Україні дещо зміщені. Про це, до речі, говорив в інтерв’ю „ТК” Микола Томенко.

Читайте також:

Микола Томенко: «В Україні будуть авторитетне і популярне суспільне телебачення і радіо». Частина перша

EuroNews надеется на результативные переговоры о покупке Национальной телекомпанией Украины 1% акций европейского телеканала

„Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
741
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду