Пукача в Ізраїлі немає, СБУ продовжує пошуки

5 Липня 2005
716
5 Липня 2005
15:33

Пукача в Ізраїлі немає, СБУ продовжує пошуки

716
Пукача в Ізраїлі немає, СБУ продовжує пошуки
СБУ не підтверджує інформацію про перебування генерала Олексія ПУКАЧА в Ізраїлі, повідомляє УНІАН.

Як заявив сьогодні на прес-конференції у Києві заступник голови СБУ, начальник Головного управління "К", керівник оперативно-розшукової групи з розшуку колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.ПУКАЧА Андрій КОЖЕМ'ЯКІН, він вважає "ненормальним" витік інформації (через ЗМІ – УНІАН) щодо можливого місця перебування О.ПУКАЧА.

"Це ненормальна історія проведення оперативно-розшукових заходів. Я вважаю, що це роблять ті люди, які не зацікавлені у тому, щоб ця людина (О.ПУКАЧ – УНІАН) знаходилася там, де їй треба”, - сказав А.КОЖЕМ'ЯКІН.

При цьому він додав, що зараз СБУ ні на день не припиняє розшуку колишнього генерала МВС. За його словами, виявлення можливого місця перебування О.ПУКАЧА та відповідні оперативні заходи проводяться у Росії, Латвії, Литві, Німеччині, Ізраїлі і США. У цих країнах, зазначив А. КОЖЕМ'ЯКІН, проводяться заходи, щоб знайти О.ПУКАЧА.

О.ПУКАЧ у 2000 році обіймав посаду начальника Управління карного розшуку (служби зовнішнього спостереження) МВС України.

На даний час О.ПУКАЧ проходить в одній справі зі звинуваченими в убивстві Георгія Гонгадзе полковниками міліції М.ПРОТАСОВИМ і В.КОСТЕНКОМ. Четвертий звинувачуваний офіцер міліції ПОПОВИЧ, що сидів за кермом автомобіля, яким вивозили Г.Гонгадзе, перебуває під підпискою про невиїзд. Відповідно до свідчень полковників, 16 вересня 2000 року О.ПУКАЧ і згадані троє вивезли Г.Гонгадзе в Білоцерківський район, і там убили. За версією слідства, душив журналіста його ж ременем сам генерал.

О.ПУКАЧ оголошений українськими правоохоронними органами у міжнародний розшук.

Газета "Сегодня" 23 червня 2005 р. повідомила, що О.ПУКАЧ живий і перебуває в Ізраїлі. Видання стверджувало, що О.ПУКАЧА знайшли ізраїльські спецслужби. За "непідтвердженими даними" газети, "за ним поки що спостерігають, не затримуючи".

23 червня Президент України Віктор ЮЩЕНКО, відповідаючи на запитання журналістів щодо наявності інформації про перебування О.ПУКАЧА, сказав: “Є відповідна слідча і оперативна інформація щодо генерала ПУКАЧА. Цією інформацією, десь, 4 дні займаються слідчі органи. Є розробка, як тільки вона завершиться, я вас зможу поінформувати. Зараз я б обмежився цим коментарем. Я дійсно хочу, щоб генерал ПУКАЧ був живий і був доставлений. Решта для мене зараз не так важливо”.

28 червня у прес-службі МЗС Ізраїлю на умовах анонімності "Німецькій Хвилі" підтвердили, що генерал міліції О.ПУКАЧ справді перебуває в Ізраїлі.

UNIAN

Читайте також:

У Пукача может быть алиби в деле Гонгадзе

Как раскрывали дело Гонгадзе



В Ізраїлі інформацію про Пукача назвали провокацією

В.Ющенко: Правоохранительные органы имеют определенную информацию о местонахождении А.Пукача

Генерала Пукача знайшли в Ізраїлі (доповнено)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду