Профспілкова організація УТР: у сьогоднішньому вигляді наш телевізійний продукт підриває імідж України

30 Червня 2005
754
30 Червня 2005
12:03

Профспілкова організація УТР: у сьогоднішньому вигляді наш телевізійний продукт підриває імідж України

754
Профспілкова організація УТР: у сьогоднішньому вигляді наш телевізійний продукт підриває імідж України
"Детектор медіа" неодноразово зверталася до висвітлення ситуації, що склалася навколо ДТРК "Всесвітня служба УТР". Нещодавно ми отримали заяву членів профспілкової організації цієї телекомпанії. Подаємо її в повному обсязі.

Заява членів профспілкової організації ДТРК „Всесвітня служба УТР”.

Члени профспілкової організації ДТРК „Всесвітня служба УТР”, обговоривши проблеми нашої компанії, дійшли висновку, що на сьогодні ситуація в нас є безпрецедентною, вона сягнула своєї межі. В результаті страждають не тільки наші співробітники, а, що найголовніше, багатомільйонна аудиторія закордонних українців. Ми стверджуємо, що в такому вигляді, в якому виходить наш телевізійний продукт зараз, він не те, що не піднімає імідж нашої України, а скоріше, завдає йому шкоди.

Причина цього, ми вважаємо, криється в керівництві каналу, а також в бездарному кураторстві Голови Держтелерадіокомітету І.Чижа. Саме п. Чиж тасував кадри поки не знайшов одного з „провідних спеціалістів” вітчизняного ТБ п. Юричка і подібних йому віце-президентів.

Розбещені повним „беспределом” і безвідповідальністю, наші керівники, ігноруючи інтересами аудиторії, почали піднімати міжнародний авторитет України з... Москви. Можна було б тільки вітати, якби метою поїздки телевізійників було висвітлення життя нашої діаспори, але перед творчою групою стояло інше завдання – показати всю велич і красу третього Риму. Ось таким був наш перший крок в створенні позитивного іміджу України. І він, виявився, на жаль, симптоматичним, бо попереджував про розвиток тяжкого захворювання, яке принесли в колектив інфіковані Кучмо- Медведчуковським синдромом п. Юричко зі своїми російськомовними заступниками.

В подальшому наша діяльність розвивалась проти логіки і всякого здорового глузду – ніхто і не думав, як покращити програму, зате ретельно виконувались передвиборні вказівки Банкової і п.Чижа. Щоб полегшити напружену інформаційну ситуацію на допомогу кинули ще одного віце-президетна, однак вибори показують, що нічого путнього не виходить. П. Юричко пояснює „політично відсталим” журналістам, що Ющенко фашист, а ті ніяк не прислуховуються до свого шефа. Тоді до „інакомислячих” застосовують репресії.

Революційні переміни, на жаль, благотворно не вплинули на наше керівництво, метастази вже згаданої хвороби проникли надто глибоко, тому після перемоги помаранчевих вибирається інша тактика – бойкот і саботаж. Можна по всякому стати на заваді створення власних передач, скажімо, техніку віддати на виготовлення бездарних новин, які висвітлюють роботу політиків, що збанкрутували, перешкоджати виїзду творчих груп для збирання матеріалів, знімати премії, примусити працівників повертати гроші за відрядження, накладати штрафи і т.д.. Президент нашої компанії знає багато витончених, єзуїтських прийомів знущання над людьми. П. Юричко хоч і слабенький спеціаліст, зате гучна слава про нього, як справжнього майстра інтриг в творчих колективах, широко лине по Україні і за її межами.

З кожним днем ми віддаляємось від революційних подій, з кожним днем до п. Юричка повертається впевненість в силі СДПУ(о). Час від часу він робить заяви, що ДТРК „Всесвітня служба УТР” вони не здадуть ніколи, натякаючи, що в команді нової влади вистачає своїх людей, які допоможуть їм в цьому.

Члени нашої первинної профспілкової організації занепокоєні і обурені недбалим ставленням вищеназваних посадових осіб до справи, на яку держава тратить мільйони гривень. Фактично ці гроші викидаються на вітер.

Ми не можемо миритися з таким станом справ, адже нами керують люди некомпетентні, слабкі, як спеціалісти, так і управлінці. Вони брутально порушують наші права, не спиняються перед грубощами і залякуванням, використовують своє адміністративне право на свій розсуд. Тому ми одноголосно висловлюємо недовіру керівництву нашого каналу – президенту компанії В. Юричку, віце-президентам Л. Троян, О. Борису, І. Круглову, В. Матяшу.

На цей безлад спокійно дивиться Голова Держтелерадіо п.Чиж. Більше того, час від часу він гордо звітує громадськості про нові перемоги в інформаційному просторі ДТРК „Всесвітня служба УТР”. Своїми заявами він фактично покриває наших горе-керівників. Тому ми висловлюємо недовіру також І. Чижу.

Звертаємось до колективів державних ЗМІ підтримати нашу ініціативу і покласти край сумнівній діяльності подібних горе-керівників, які скомпрометували себе своїми діями.

Члени первинної медіа-профспілки ДТРК „Всесвітня служба „УТР”

Читайте також:

УТР: примарне примирення

Профспілку профспілкою вишибають?

Профспілка проти ТБ („Тихого Болота”)

УТР: серйозно чи по-українському?

"Монолог поющего в чижовнике" або ще раз про УТР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
754
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду