Сорос готовий підтримати процес створення суспільного мовлення, однак не зацікавлений у вкладенні коштів.

4 Червня 2005
1006
4 Червня 2005
10:33

Сорос готовий підтримати процес створення суспільного мовлення, однак не зацікавлений у вкладенні коштів.

1006
Сорос готовий підтримати процес створення суспільного мовлення, однак не зацікавлений у вкладенні коштів.
Підводячи підсумки свого візиту в України Джордж Сорос на прес-конференції розповів про своє бачення питань пов'язаних із створенням суспільного мовлення.

Спочатку голова українського „Фонду Відродження” Євген Бистрицький звернув увагу на ситуацію з громадським радіо: „Створюване громадське радіо, так і не стало публічним Хоча й існує вже два роки” . За слова голови, „Фонд Відродження” готовий віддати „справжньому ” громадському радіо обладнання і саму назву, аби знайшлись „менеждери”, „активісти від журналістики”, які б „реалізували цю ідею”. „Є прототип громадського радіо - це Ера. Але цього явно недостатньо”, - зазначив Є.Бистрицький.

Джордж Сорос мав розмови про сусіпльне мовлення не тільки з Володимиром Литвином (про що писали ЗМІ), а й з Віталієм Шевченком, Тарасом Стецьківим, Андрієм Шевченком, Олександром Богуцьким, Тетяною Лєбєдєвою, тому сказав: „Ми маємо в цьому плані рухатися вперед, тобто, ті здобутки свободи слова, журналістського професіоналізму, що ми їх зараз маємо, - утримати, інакше неминуче погіршаться умови. З цією метою фонд готовий сприяти Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. Ця рада покликана захищати високі стандарти професійної етики журналістів і наглядати за можливими зазіханнями на свободу. Я гадаю, що зараз зволікати не можна. Ми також маємо підтримувати концептуальні пропозиції щодо розробки схеми такого громадського мовлення. І хочу сказати, що швидше - то ліпше. Тут чекати уже не маємо часу”.

Є три умови, на думку Євгена Бистрицького, для того, щоб було створене громадське радіо та телебачення: „політична воля керівництва держави, добре розроблена концепція бізнес-плану і відповідне законодавство”. „Я хочу сказати, що фонд вже підтримав розробку концепції, парламентські слухання. Фонд підтримав і підтримує розробку концептуальних і законодавчих аспектів. Зупинка за політичною волею, Фонд буде підтримувати громадську ініціативу, якщо вона є (а я думаю, що вона є) - щоб перетворити державне на громадське телебачення якомога швидше”, - зазначив Бистрицький.

На що Сорос додав: „Я гадаю, що політична воля повинна виходити саме від народу. Яким демократичним не був би уряд - в нього завжди є спокуса утримати у себе важелі влади”.

Дж. Сорос також відзначив, що особисто він „не зацікавлений у вкладеннях у громадське мовлення в Україні. Я не можу запозичувати, якщо немає надходжень”.

„Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду