Нацрада знову коментує ситуацію довкола телеканалу ТЕТ

3 Червня 2005
773
3 Червня 2005
18:59

Нацрада знову коментує ситуацію довкола телеканалу ТЕТ

773
Нацрада знову коментує ситуацію довкола телеканалу ТЕТ
На адресу „Детектор медіа” надійшло повідомлення, в якому Національна рада з питань телебачення та радіомовлення подає своє бачення ситуації, яка склалась довкола телеканалу ТЕТ. Текст листа подаємо повністю й без змін.

Останнім часом керівництво телекомпанії ТЕТ розгорнуло в пресі цілеспрямовану кампанію щодо правомірності винесення Національною радою України попередження ЗАО „Телекомпанія ТЕТ” 20 квітня 2005 року.

„Пресова кампанія” „ТЕТу” проходить під гаслом „захисту свободи слова”. Громадськість фактично вводиться в оману, адже насправді мають місце конкретні факти порушень, допущених телекомпанією ТЕТ. Ці порушення підтверджені актом перевірки, який підписаний керівником телекомпанії.

Щодо „вибірковості перевірок” Національної ради, на чому акцентує керівник „ТЕТу”,- ця інформація також не відповідає дійсності. Перевірки здійснювалися планові на основі чинного законодавства. З початку 2005 року розглянуто результати планових перевірок телерадіоканалів в різних регіонах України. Шістьом ТРК та п’ятьом керівникам телерадіокомпаній оголошено попередження. Порушення чинного законодавства зафіксовано і в мовників, які мають значну територію розповсюдження в Україні. Серед них, зокрема, Тоніс, НТН, „Новий канал”, ТЕТ...

Нещодавно члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення провели спільну конструктивну нараду з керівниками потужних телеканалів, на якій було досягнуто згоди щодо кардинального поліпшення телеефіру, зокрема в частині дотримання ТРО умов ліцензії та чинного законодавства.

Добра воля Національної ради полягає передусім в тім, щоб телерадіокомпанії зрозуміли, що їм простіше самим виправити ситуацію в ефірі, не доводячи її до запровадження санкцій.

На жаль, керівник ЗАО „Телекомпанія ТЕТ”, який також був присутній на зазначеній нараді, в перекрученому вигляді подає її результати, вчиняючи тиск на конституційний регуляторний орган, змушуючи Нацраду переглянути своє рішення щодо оголошення попередження телекомпанії ТЕТ.

Національна рада заявляє, що не дозволить нікому ревізувати свої рішення і підтверджує абсолютну справедливість прийнятого рішення про оголошення попередження ЗАО „Телекомпанія ТЕТ”. Разом з тим Національна рада зазначає, що керівник телекомпанії ТЕТ своїми діями завдає шкоди прийнятим домовленостям Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та керівників потужних телеканалів про врегулювання ефірної ситуації в електронних ЗМІ.”

За інф. прес-служби Національної ради

Читайте також:

ТЕТ: Заява Нацради свідчить про внутрішній розкол

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду