У газети "Поступ" все по-новому

2 Червня 2005
695
2 Червня 2005
13:07

У газети "Поступ" все по-новому

695
У газети "Поступ" все по-новому
Виконуючим обов"язки головного редактора "Поступу" призначено Володимира Хрущака, який до того працював заступником в.о. головного редактора – про це „Гал-info” повідомив директор Інституту розвитку міста, видавець "Поступу" Андрій Садовий. Він зазначив, що вже наступний номер матиме значно кращу якість, і там до друку заплановано „бомбові” матеріали.

Андрій Садовий розповів „Гал-info”, що в ніч з 31 травня на 1 червня довелось зупинити в друкарні номер газети, який був підготовлений редакцією увечері 31 травня, оскільки це, за словами Садового, булла справжня „жовта” газета, і її вихід спричинив би численні судові позови. Газета вже була в плівках, тож „здоровій частині колективу довелось терміново вночі робити нову газету”. Водночас Андрій Садовий визнав, що поспіх, з яким довелось переробляти газету таки помітний, але це є меншим злом, аніж той номер, випуск якого було зупинено. Так само з причини поспіху у газеті відсутні вихідні дані – вони розташовані на сторінці „Культура”, яка була повністю переверстана, тож тепер за це доведеться сплатити штраф, – припустив Садовий.

Натомість, колишній (відучора) в.о. головного рекдактора „Поступу” Всеволод Поліщук розповів, що подіям останніх днів передували заяви керівництва видання про те, що більшість журналістів працюють нефахово, роблять не читабельну газету, що зарплатний фонд сокрочується втричі, а це означає реальне скорочення штату журналістів в половину.

Окрім того, за словами Поліщука, змінюється саме наповнення газети. „Нам сказали, що в газеті потрібно робити маленькі тексти і великі фотографії, бо ніхто насправді не хоче багато читати. На нашу думку, у Львові є чимало людей які хочуть читати”.”Ми не хочемо робити бульварну газету і виступаємо за право видавати газету у такому вигляді, якому вона була” — зазначив колишній в.о. головного редактора. Він також підкреслив, що із редакторським складом газети абсолютно не радилися щодо зміни редакторської політики та вирішення кадрових рішень. „Нас про це навіть не попередили” — обурився Всеволод Поліщук.

Також журналісти, які потрапили під звільнення розповіли, що наступний номер на 24 сторінки готують 5 журналістів.

IMI

Читайте також:

Конфлікт у львівській газеті "Поступ"

Андрій Іванович Лєппер, або Інтелектуал змінює імідж
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду