Конфлікт у львівській газеті "Поступ"

1 Червня 2005
613
1 Червня 2005
13:30

Конфлікт у львівській газеті "Поступ"

613
Конфлікт у львівській газеті "Поступ"
Медіа-профспілка львівської газети “Поступ” протестують проти зміни редакційної політики і звільнень журналістів видання.

Про це повідомила УНІАН редактор відділу культури газети “Поступ” Вікторія САДОВА.

За її словами, у тексті заяви, зокрема, зазначається: “З газети “Поступ” намагаються зробити бульварне видання! Постійні читачі нашого видання змогли оцінити, як від початку тижня зазнала змін їхня улюблена газета. Зміни, котрі стосуються як тем, суті, структури матеріалів та дизайну, сталися з поради польського консультанта, перед яким власники “Поступу” поставили завдання скоротити на третину зарплатний фонд, що за собою тягне скорочення майже на половину журналістського штату. Величезні світлини, “роздуті” скандали, неперевірені плітки, придумані сенсації — таку газету хочуть зробити з “Поступу”.

“Ми, журналісти та редактори, протестуємо проти перетворення газети для інтелектуально розвинутих людей на бульварний листок”, наголошується у заяві. Вони вважають, що читачі газети, “достойні іншого, якісного продукту, де буде подана перевірена, всебічна, об'єктивна інформація”.

Також журналісти заявляють, що “сьогодні у кіоски в продаж під брендом “Поступу” надійшла фальшивка: газета видрукувана без вихідних даних і наповнена “не поступівським” змістом. Вчора редакційний колектив підготував номер, проте його було повністю перероблено нічною бригадою, яка прибула за викликом керівників “холдингу”, до якого входить “Поступ”.

UNIAN

Читайте також:

У газети "Поступ" все по-новому

Андрій Іванович Лєппер, або Інтелектуал змінює імідж
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду