Депутати все ж таки розглянуть сьогодні проект Закону України "Про телебачення і радіомовлення"

1 Червня 2005
730
1 Червня 2005
10:29

Депутати все ж таки розглянуть сьогодні проект Закону України "Про телебачення і радіомовлення"

730
Депутати все ж таки розглянуть сьогодні проект Закону України "Про телебачення і радіомовлення"
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації розгляне на сьогоднішньому засіданні текст проекту Закону України "Про телебачення і радіомовлення", прийнятий у першому читанні ще минулого року. Засідання комітету має початися о 15 годині. Про це повідомляє ІМІ, із посиланням на члена комітету, народного депутата Володимира Яворівського.

"Законопроект вже практично розглянутий, залишились деталі", - зазначив він.

До порядку денного пленарних засідань Верховної Ради на 1-е червня розгляд законопроекту "Про телебачення і радіомовлення" не внесений.

Як повідомлялось, вчора, 31 травня, Громадська Рада з питань свободи слова та інформації закликала народних депутатів не поспішати з розглядом проекту Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Громадська рада вважає, що законопроект у теперішньому стані "не готовий до другого читання". Там також міститься заклик до народних депутатів перенести розгляд законопроекту на пізніший термін.

Чинний закон, що регулює телебачення і радіомовлення, як видно з практики, містить велику кількість проблем у частині ліцензування, концентрації і антимонопольних обмежень, ретрансляції, ліцензування кабельних операторів, ролі державних засобів масової інформації. Пропонований законопроект, на думку підписантів, "не вирішує перераховані проблеми", а окрім цього "додає ще й нові, такі як, наприклад: конкурсна гарантія, яка повертається лише переможцеві конкурсу; додаткова державна реєстрація, яка вимагається до ліцензування та інші".

Координаційний орган Громадської ради з питань свободи слова та інформації звернувся й до Комітету з питань свободи слова та інформації провести широке обговорення нового тексту проекту Закону про телебачення і радіомовлення, як це завжди робив комітет, і лише після врахування результатів публічного обговорення та думки професійного середовища вносити текст на друге читання до Верховної Ради України.

ІМІ

Читайте також:

Громадська Рада з питань свободи слова та інформації просить не розглядати законопроект Закону "Про телебачення і радіомовлення"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду