Фільм про наїзд на "Такі справи" покажуть на кінофестивалі "Контакт"

28 Квітня 2005
931
28 Квітня 2005
14:23

Фільм про наїзд на "Такі справи" покажуть на кінофестивалі "Контакт"

931
Фільм про наїзд на "Такі справи" покажуть на кінофестивалі "Контакт"
У рамках Першого міжнародного українського фестивалю документальних фільмів “Контакт” 28 квітня о 14.30 в червоному залі Будинку кіно покажуть документальний телевізійний фільм журналіста Юрія Луканова (режисер Леонід Бухтіяров, оператор Анатолій Кузьменко) “Портрет мафії в жіночому інтер’єрі”, повідомила прес-служба ДП "Такі справи"

У ньому розповідається про наїзд на видавничий і поліграфічний центр “Такі справи” з боку податківців.

Нагадаємо, що сталося це після того, як 2002 року підприємство у період передвиборної кампанії надрукувало брошуру про Юлію Тимошенко. Генеральний директор підприємства Олександр Данилов мусив виїхати за кордон і отримати у Литві статус біженця з політичних мотивів. Але його старший брат, голова підприємства Сергій Данилов, залишився в Україні і організував боротьбу за свої права. Нині справа за позовом литовського інвестора “Таких справ” – ЗАТ “Tokios Tokelės” – розглядається у міжнародних судових інстанціях. Сума позову до держави України складає 64 526 000 доларів.

Фільм зроблений у вигляді своєрідної документальної телевізійної кінокомедії. В ньому використано фрагменти музики легендарних “Братів Гадюкіних”.

Крім “Портрету мафії...” журналіст Юрій Луканов зняв також документальні фільми “Три любові Степана Бандери” і “Хто Ви є, містер Джекі?” (у співавторстві з режисером Максимом Бернадським). За фільм “Хто Ви є, містер Джекі?” автори удостоєні Премії імені Івана Франка Національної спілки журналістів.

За інф. прес-служби ДП "Такі справи"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду