Луценко: У справі Колесника будуть інші, не менш відомі затримані

7 Квітня 2005
669
7 Квітня 2005
15:19

Луценко: У справі Колесника будуть інші, не менш відомі затримані

669
Луценко: У справі Колесника будуть інші, не менш відомі затримані
Мiнiстр внутрiшнiх справ України Юрiй Луценко заявив, що мають бути iншi затримання у справi глави Донецької облради Бориса Колесникова, серед яких будуть досить вiдомi люди,- повідомляє Інтерфакс-Україна

"Ця справа вийде на iнших вiдомих в Українi осiб i, хоча ця справа перебуває у провадженнi Генеральної прокуратури, наша слiдча бригада (МВС – IФ) готова до наступних затримань, оскiльки фiгурантами (справи Колесникова – IФ) є досить вiдомi особи, якi не зможуть прикритися полiтичною справою, а будуть вiдповiдати за суто кримiнальнi справи", - заявив Ю.Луценко, виступаючи в четвер у Верховнiй Радi.

За його словами, слiдство володiє досить доказовою базою у цiй кримiнальнiй справi. "Мiсяць слiдча група з Києва в кiлькостi 100 чоловiк працювала в Донецьку, i я пишаюся тим, що не було жодного витоку iнформацiї. Ми не тiльки розслiдували цю справу, а й пiшли глибше – подивилися, що сталося з цими пiдприємствами (акцiї яких були отриманi шляхом здирства - IФ), i пiймали людей на чорному потоку неоподатковуваних грошей. Ця справа буде набагато глибшою, нiж здається", - сказав глава МВС.

Відповідаючи на питання про доцільність затримання Б.Колесникова, він нагадав, що на одного з тих, у кого вамагали акції, вже було скоєно три замахи. "Як ви думає – ця людина повинна бути затримана чи відпущена в Донецьк, щоб розправитися з цією людиною. Я глибоко переконаний, що слідчий вчинив правильно, але це моя політична оцінка", - наголосив міністр.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можливий арешт попереднього глави Донецької обладміністрації, Ю.Луценко сказав: "Його прізвища немає в моєму списку".

Коментуючи заяву депутатів від опозиції, про те, що справа Б.Колесникова є політичним переслідуванням, Ю.Луценко відзначив: "Зараз ми бачимо першу атаку на МВС, Генпрокуратуру і слідство тих людей, які звикли, що у них є табу на відповідальність за порушення закону. Я упевнений у собі і в тому, що у мене є абсолютна свобода дій стосовно злочинців: президент України жодного разу мені не подзвонив, не сказав "Стоп", жодного разу не сказав "Фас". Я буду працювати на цій посаді доти, доки такий режим буде".

Interfax

Читайте також:

Луценко утверждает, что за "делом Колесникова" - взрыв, стрельба и еще одно покушение

Колесникова взяли не за Северодонецк



Генпрокуратура затримала голову Донецької області

Спикера Донецкого облсовета вызвали на допрос. Следующими могут быть Богатырева и Кушнарев
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
669
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду