Європейський суд розглядатиме справу „Салов проти України”

22 Березня 2005
1001
22 Березня 2005
13:00

Європейський суд розглядатиме справу „Салов проти України”

1001
Європейський суд розглядатиме справу „Салов проти України”
Європейський суд з прав людини у вівторок 22 березня розглядатиме справу „Салов проти України”.

Як зазначає Інститут медіа права, вона стосується багатьох актуальних тем: вибори, Донецьк, плівки майора Мельниченка, свобода слова, незаконне ув’язнення адвоката.

Пан Салов, адвокат з Донецька, був представником кандидата у Президенти Мороза на виборах 1999 року. Тоді ж Салова було арештовано і засуджено до п’яти років позбавлення волі за статтею про перешкоджання здійсненню виборчих прав (з відстрочкою виконання вироку).

Це перешкоджання вбачалося судом у поширенні у день виборів недостовірної інформації про смерть Кучми від алкогольної інтоксикації, яка була отримана Саловим, з його слів, з фальшивого номера газети „Голос України”. У адвоката знайшли п’ять примірників газети. Пан Салов, який тривалий час провів під арештом, скаржиться на порушення права на свободу слова (стаття 10 Конвенції), права на справедливий судовий розгляд (стаття 6 Конвенції) та заборони незаконно арешту (стаття 5 Конвенції).

В повідомленні Інституту медіа права підкреслюється, що "саме про цього адвоката згадує Кучма на записах майора Мельниченка у епізоді, коли він пропонує Януковичу змусити суддю винести правильне рішення (більш відомо як „підвісити суддю за...”)".

Експерти Інституту Медіа Права схиляються до думки, що Європейський суд з прав людина встановить порушення Україною Європейської Конвенції з прав людини.

"Детектор медіа", за інф. Інституту медіа права
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду