detector.media
22.03.2005 13:00
Європейський суд розглядатиме справу „Салов проти України”
Європейський суд з прав людини у вівторок 22 березня розглядатиме справу „Салов проти України”.

Як зазначає Інститут медіа права, вона стосується багатьох актуальних тем: вибори, Донецьк, плівки майора Мельниченка, свобода слова, незаконне ув’язнення адвоката.

Пан Салов, адвокат з Донецька, був представником кандидата у Президенти Мороза на виборах 1999 року. Тоді ж Салова було арештовано і засуджено до п’яти років позбавлення волі за статтею про перешкоджання здійсненню виборчих прав (з відстрочкою виконання вироку).

Це перешкоджання вбачалося судом у поширенні у день виборів недостовірної інформації про смерть Кучми від алкогольної інтоксикації, яка була отримана Саловим, з його слів, з фальшивого номера газети „Голос України”. У адвоката знайшли п’ять примірників газети. Пан Салов, який тривалий час провів під арештом, скаржиться на порушення права на свободу слова (стаття 10 Конвенції), права на справедливий судовий розгляд (стаття 6 Конвенції) та заборони незаконно арешту (стаття 5 Конвенції).

В повідомленні Інституту медіа права підкреслюється, що "саме про цього адвоката згадує Кучма на записах майора Мельниченка у епізоді, коли він пропонує Януковичу змусити суддю винести правильне рішення (більш відомо як „підвісити суддю за...”)".

Експерти Інституту Медіа Права схиляються до думки, що Європейський суд з прав людина встановить порушення Україною Європейської Конвенції з прав людини.

"Детектор медіа", за інф. Інституту медіа права
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY