Олег Тягнибок позиватиметься до «Інтера»

15 Лютого 2005
634
15 Лютого 2005
17:29

Олег Тягнибок позиватиметься до «Інтера»

634
Олег Тягнибок позиватиметься до «Інтера»
Івано-Франківський міський суд визнав незаконною постанову прокурора Івано-Франківської області від 30 липня 2004 року про порушення проти народного депутата України, голови ВО «Свобода» Олега Тягнибока кримінальної справи у зв’язку з його висловлюваннями на горі Яворина під час вшанування пам’яті загиблих вояків УПА.

Рішення суду дає народному депутатові підстави вимагати публічних вибачень та подавати до суду на осіб і організації, які вдалися до його публічного таврування, – пише ІМІ, посилаючись на повідомлення прес-служби ВО «Свобода».

Адвокат Олега Тягнибока Олег Махніцький наголосив, що депутат неодмінно позиватиметься, і судові позови будуть, зокрема, до телеканалу «Інтер» і колишнього голови Державного комітету у справах національностей та міграцій, а нині заступника міністра внутрішніх справ України Геннадія Москаля.

Олег Тягнибок вважає, що незаконність відкриття справи проти нього та грубі процесуальні порушення свідчать про політичне замовлення цієї провокації для дискредитації національної ідеї та розвалу єдності національних сил України.

«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертатиметься до Служби безпеки України з вимогою назвати прізвища замовників цієї провокації. Також домагатимемося покарання в межах, передбачених чинним законодавством України, кожного, хто долучився до роздмухування істерії навколо вшанування пам’яті вояків УПА на горі Яворина. Ми змусимо вибачитися і відшкодувати завдані «Свободі» збитки у судовому порядку. Ми свідомі того, що це не перша і не остання провокація іноземних «лицарів плаща і піару» в Україні. Остаточно припинити нечистоплотні антиукраїнські провокації можна лише повною люстрацією колишньої червоної номенклатури та гебістів», – заявив Олег Тягнибок.

Кримінальну справу проти О.Тягнибока закрили ще в жовтні 2004 року через відсутність складу злочину. Підставою для цього були свідчення очевидців та лінгвістична експертиза Київського науково-дослідного інституту судової експертизи (науковці встановили, що повний, автентичний текст виступу не містить жодного порушення прав громадян). Після цього було подано скаргу до суду на незаконність дій прокуратури Івано-Франківської області.

IMI

Читайте також:

Тягнибок подав до суду на "Інтер", на черзі - П.Симоненко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду