Увага! Коаліція «Суспільне мовлення» оголошує про кінцевий термін запису у робочі групи - 7 лютого

4 Лютого 2005
726
4 Лютого 2005
16:23

Увага! Коаліція «Суспільне мовлення» оголошує про кінцевий термін запису у робочі групи - 7 лютого

726
Увага! Коаліція «Суспільне мовлення» оголошує про кінцевий термін запису у робочі групи - 7 лютого
Як вже повідомляла «Детектор медіа», Коаліція громадських організацій «Суспільне мовлення» на своєму засіданні 3 лютого прийняла нових членів та обрала Раду коаліції. У Коаліцію, таким чином, зараз входять 13 недержавних організацій. Метою Коаліції є забезпечення контролю суспільства над процесом створення громадського мовлення в Україні, вироблення - на основі акумулювання пропозицій від самого широкого спектру організацій та осіб - пропозицій щодо механізмів його побудови та функціонування.

З метою забезпечення ефективності, відкритості та прозорості процесу своєї діяльності, Коаліція “Суспільне мовлення” створила робочі групи, долучитися до співпраці в яких запрошує УСІ зацікавлені сторони. Саме розробки робочих груп і мають стати основою пропозицій від громадськості щодо законопроекту про суспільне мовлення в Україні. Останній термін запису бажаючих у робочі групи Рада Коаліції визначила понеділок, 7 лютого. Ще раз нагадуємо функції груп:

Група фінансового планування. Завданням групи є дослідження фінансових потреб системи суспільного мовлення, аналіз всіх можливих джерел її фінансування, встановлення ймовірних шляхів використання для створення суспільного мовлення матеріально-технічної бази системи державного мовлення. Вироблення на основі проведеного аналізу найефективніших систем механізмів, що можуть забезпечити фінансову незалежність системи суспільного мовлення від держави та комерційних структур.

Група управління та громадського контролю. Завдання групи – визначення основних організаційно-правових форм, які б відповідали меті та завданням системи суспільного мовлення. Розробка на їхній базі кількох можливих моделей управління суспільним мовленням та механізмів громадського контролю його ефективності – для подальшого обговорення в парламенті . Окрім того, група займатиметься розробкою можливих алгоритмів реорганізації державного мовлення у систему суспільного мовлення.

Група розробки редакційних принципів. Група займатиметься виробленням засад редакційної інформаційної політики суспільних мовників, які мають забезпечити її незалежність, прозорість, захищеність редакцій новин від будь-яких політичних та комерційних впливів, відповідність загальновизнаним демократичним стандартам новин.

Група вироблення програмної концепції. Завданням групи є розробка варіантів збалансованої програмної концепції суспільного мовлення, які б максимально задовольняли інтереси існуючих в українському суспільстві національних та соціально-демографічних груп.

Група реорганізації та соціального забезпечення. Основним завданням групи є вироблення можливих оптимальних механізмів забезпечення інтересів працівників державних телерадіоорганізації під час реорганізації державних телерадіокомпаній у систему суспільного мовлення.

Усі розробки робочих груп будуть базуватися на спеціальних дослідженнях (соціологічних, опитувань фокус-груп, інше) та експертних оцінках.

Коаліція запрошує всі організації, що розділяють принципи Коаліції, приєднатися до неї та долучитися до співпраці у робочих групах. Для цього необхідно надіслати лист за адресою public_TV@nam.com.ua, в якому зазначити, в роботі якою групи хотіла б взяти участь ваша організація, а також ім’я і контакти особи, що буде вас представляти в ній.

Інф. „Детектор медіа”

Читайте також:

Суспільне телебачення: план дій
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду