Шеф-редактор "Інтера": Я засуджую такі телемарафони, як у нас був учора

25 Листопада 2004
678
25 Листопада 2004
16:01

Шеф-редактор "Інтера": Я засуджую такі телемарафони, як у нас був учора

678
Шеф-редактор "Інтера": Я засуджую такі телемарафони, як у нас був учора
Шеф-редактор телеканалу «Інтер» Олексій Мустафін потелефонував в журналістську ініціативу «Правда переможе», щоб розповісти про своє ставлення до вчинку журналіста каналу Олександра Лук’яненка. В середу Олександр звільнився за власним бажанням після того, як його обманом змусили вести телемарафон з прихильниками Віктора Януковича. Марафон також транслювали два інших канали – 1+1 та УТ-1. Ось що сказав Мустафін:

«Я можу тільки підтвердити, що сказав Лук’яненко. Він дійсно відправлявся в «Зоряний» робити включення. Про те, що включення стануть марафоном, я сам дізнався постфактум. Мені дуже неприємно і я категорично проти подібних речей та подібних проектів. Якщо це марафон трьох каналів, його мусять робити ведучи усіх каналів.

Те, що я сказав, не знімає з мене відповідальності за те, що відбулося. Я особисто вибачився перед Олександром. Ось що я хотів сказати»

Ось що ми писали про цей випадок раніше… Журналіст Інтера покинув канал

В середу спеціальний кореспондент телеканалу Інтер Олександр Лук’яненко подав заяву про звільнення, Це сталося після того як його обманом примусили вести телемарафон, в якому брали участь переважно прихильники Віктора Януковича. Марафон транслювали Інтер, 1+1 та УТ-1, де після другого туру виборів журналісти відмовляються робити новини. Ми задали кілька питань Олександру Лук’яненкові:

Чому ви вирішили піти?

Я не підтримую Віктора Ющенка і в жодному разі не збираюсь підтримувати. І я не прихильник Віктора Януковича. Моя позиція на цих виборах – проти всіх. Але вчора мене просто підставили. Вчора зранку мене попросили приїхати в штаб Януковича, щоб робити прямі включення у новини. А потім це несподівано переросло в телемарафон. Причому я тільки потім з’ясував, що це транслювали три телеканали.

Чому це погано?

Якщо марафон виходить, його мали вести журналісти всіх трьох каналів. А так журналісти 1+1 відмовляються робити новини, журналісти УТ-1 страйкують, а тут Інтер робить ефір на всіх. Я виглядав як повний ідіот, як штрейкбрехер. Мене підставили перед колегами. Рішення піти було емоційним, але я вважаю його правильним.

Що ви збираєтесь робити далі?

Поки не знаю..

Інф. Журналістської ініціативи "За правду"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
678
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду