detector.media
25.11.2004 16:01
Шеф-редактор "Інтера": Я засуджую такі телемарафони, як у нас був учора
Шеф-редактор телеканалу «Інтер» Олексій Мустафін потелефонував в журналістську ініціативу «Правда переможе», щоб розповісти про своє ставлення до вчинку журналіста каналу Олександра Лук’яненка. В середу Олександр звільнився за власним бажанням після того, як його обманом змусили вести телемарафон з прихильниками Віктора Януковича. Марафон також транслювали два інших канали – 1+1 та УТ-1. Ось що сказав Мустафін:

«Я можу тільки підтвердити, що сказав Лук’яненко. Він дійсно відправлявся в «Зоряний» робити включення. Про те, що включення стануть марафоном, я сам дізнався постфактум. Мені дуже неприємно і я категорично проти подібних речей та подібних проектів. Якщо це марафон трьох каналів, його мусять робити ведучи усіх каналів.

Те, що я сказав, не знімає з мене відповідальності за те, що відбулося. Я особисто вибачився перед Олександром. Ось що я хотів сказати»

Ось що ми писали про цей випадок раніше… Журналіст Інтера покинув канал

В середу спеціальний кореспондент телеканалу Інтер Олександр Лук’яненко подав заяву про звільнення, Це сталося після того як його обманом примусили вести телемарафон, в якому брали участь переважно прихильники Віктора Януковича. Марафон транслювали Інтер, 1+1 та УТ-1, де після другого туру виборів журналісти відмовляються робити новини. Ми задали кілька питань Олександру Лук’яненкові:

Чому ви вирішили піти?

Я не підтримую Віктора Ющенка і в жодному разі не збираюсь підтримувати. І я не прихильник Віктора Януковича. Моя позиція на цих виборах – проти всіх. Але вчора мене просто підставили. Вчора зранку мене попросили приїхати в штаб Януковича, щоб робити прямі включення у новини. А потім це несподівано переросло в телемарафон. Причому я тільки потім з’ясував, що це транслювали три телеканали.

Чому це погано?

Якщо марафон виходить, його мали вести журналісти всіх трьох каналів. А так журналісти 1+1 відмовляються робити новини, журналісти УТ-1 страйкують, а тут Інтер робить ефір на всіх. Я виглядав як повний ідіот, як штрейкбрехер. Мене підставили перед колегами. Рішення піти було емоційним, але я вважаю його правильним.

Що ви збираєтесь робити далі?

Поки не знаю..

Інф. Журналістської ініціативи "За правду"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY