Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює стурбованість посиленням політичного тиску на газету “День”

22 Листопада 2004
540
22 Листопада 2004
19:13

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює стурбованість посиленням політичного тиску на газету “День”

540
Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює стурбованість посиленням політичного тиску на газету “День”
Комітет з моніторингу свободи преси в Криму оприлюднив сьогодні заяву, у якій висловив стурбованість ситуацією, що склалася навколо щоденної всеукраїнської газети “День”.

ЗАЯВА

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює глибоку стурбованість посиленням політичного тиску на колектив щоденної всеукраїнської газети “День” і її головного редактора Ларису Івшину, що проявилося у блокуванні виходу газети і намаганнях змінити її керівництво.

Ми вважаємо спроби частини власників цього впливового і одного з провідних громадсько-політичних видань України насадити політичну цензуру, в якій би прихованій формі це не подавалося, неприпустимими і протизаконними.

Ми висловлюємо свою солідарність з позицією головного редактора Лариси Івшиної і всіх журналістів “Дня”, які виступили проти політичних маніпуляцій, цензури і тиску.

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму вважає, що намагання певних політичних сил втягнути шановану і впливову газету у політичні ігрища – неморальні і неправомірні. Ми закликаємо громадськість і колег-журналістів підтримати головного редактора і працівників “Дня”! Ми вимагаємо від влади негайного вжиття екстрених заходів з недопущення тиску на журналістський колектив газети “День”.

Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир Притула


Інф. „Детектор медіа”

Читайте також:

В «Дне» пытались сменить формат руководства. Однако коллектив газеты проявил принципиальную позицию

Стаття, яку не побачили читачі "Дня"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду