Микола Томенко: Причина відмови В.Януковича від участі у дебатах - його неготовність до публічного діалогу

3 Листопада 2004
560
3 Листопада 2004
16:43

Микола Томенко: Причина відмови В.Януковича від участі у дебатах - його неготовність до публічного діалогу

560
Микола Томенко: Причина відмови В.Януковича від участі у дебатах - його неготовність до публічного діалогу
В своїй заяві Микола Томенко наголосив, що "Законом „Про вибори Президента України” вперше за історію сучасної України передбачено проведення обов’язкових телевізійних дебатів у прямому ефірі між кандидатами на пост Президента, що вийшли до другого туру виборів. Так, теледебати перед днем повторного голосування повинні бути проведені 19 листопада 2004 року з 19.00 до 20.40, а тривалість таких теледебатів буде становити сто хвилин безперервного ефірного часу".

Він зазначає, що "проведення подібних дебатів є не лише нормою національного законодавства, але й чи не основним фактором проведення справді демократичних виборчих кампаній у демократичних, правових країнах. Саме відкриті та публічні дебати між кандидатами на пост Президента відіграють вирішальну роль для отримання останніми якомога більше голосів виборців".

За його словами "майбутній глава держави повинен мати достатній фаховий та освітній рівень, вміти публічно захистити перед громадянами положення своєї програми, навести переконливі аргументи на їх користь".

Томенко нагадує про категоричну заяву Віктора Януковича та керівника його штабу Сергія Тігіпка у перші дні президентської виборчої кампанії про обов'язкову участь у теледебатах. "Сьогодні ж - говорить Томенко,- з їхніх вуст ми чуємо лише банальні та нічим необґрунтовані відмови від участі у публічній дискусії. Спроба хоч якось пояснити таку відмову сприймається щонайменше несерйозно".

Все це голова комітету ВР з питань свободи слова називає другим „стратегічним обманом” Віктора Януковича та його команди. В якості першого він нагадує заяви Сергія Тігіпка про те, що Прем’єр-міністр на час виборчої кампанії піде у відпустку та у жодному разі не буде використовувати у своїх корисних цілях вертикаль виконавчої влади та адмінресурс. Натомість, за словами Томенка, "Віктор Янукович не лише залишився на посаді, але й повною мірою використовував адмінресурс, що, до речі, було визнано і ним самим".

"Сьогодні очевидно, що виборча кампанія кандидата від влади як проводилась, так і буде проводитися у закритому режимі.

Відповідно, єдиною причиною відмови Віктора Януковича від участі у телевізійних дебатах є його неготовність до дотримання основних принципів демократії, публічного діалогу з громадянами, відкритої дискусії зі своїм опонентом та нездатність обґрунтовано захистити свої позиції.

І це відбувається (перефразовуючи передвиборчі гасла Віктора Януковича) лише тому, що „єдиний” кандидат від влади непослідовний і боягуз",- підсумовує М.Томенко.

"Детектор медіа",за інф.прес-служби М.Томенка
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду