Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює моральну підтримку редактору тижневика „Дзеркало тижня” Володимиру Мостовому.

16 Травня 2003
685
16 Травня 2003
11:12

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює моральну підтримку редактору тижневика „Дзеркало тижня” Володимиру Мостовому.

685
Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює моральну підтримку редактору тижневика „Дзеркало тижня” Володимиру Мостовому.
ЗАЯВА КОМІТЕТУ З МОНІТОРИНГУ СВОБОДИ ПРЕСИ В КРИМУ

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму висловлює моральну підтримку і виражає солідарність з головним редактором щотижневика „Дзеркало тижня” Володимиром Мостовим. Ми чудово розуміємо, що йому, як редактору прогресивної газети, в такій же мірі як і іншим журналістам України, доводиться працювати в складних соціально-політичних умовах, коли право на свободу слова ще не стало загальноприйнятою нормою, обов’язковою умовою суспільного життя, і коли органи влади не вважають своїм обов’язком забезпечувати вільне функціонування преси, інших ЗМІ, не вбачають в свободі слова засіб розвитку країни по шляху до демократії. Ми підтримуємо думку керуючого справами правління німецького Фонду засобів масової інформації Штефана Зегера про те, що одна тільки „нинішня реакція певних кіл у Києві показує нам, наскільки Мостовий заслужив цю премію та наскільки вірним було рішення фонду.”

Комітет з моніторингу свободи слова стурбований нездоровим ажіотажем довкола заслуженого присудження Фондом засобів масової інформації банку „Шпаркассе Ляйпціг” Володимиру Мостовому „Премії заради свободи та майбутнього засобів масової інформації”. Ми вважаємо, що в особі Володимира Мостового премію отримує вся чесна українська журналістика і дуже жаль, що ця кампанія ведеться з використанням імені глави держави, який за своїм статусом має бути гарантом демократії, прав і свобод громадян. Нас вражає те, як антидемократичні сили в нашій країні домагаються розколу корпоративної солідарності журналістів Україні, а деякі наші колеги не вважають за обов’язок відстоювати право людини на свободу слова, більше того – стають на бік реакційних рухів, що намагаються ліквідувати демократичні завоювання, стримати, а то й повернути розвиток України в зворотний бік. Це підриває самі основи нашої професії. Тим самим вони допомагають противникам демократії проводити маніпуляції зі ЗМІ та громадською думкою, обманювати великі маси читачів, дезорієнтувати громадськість. Голова Комітету з моніторингу свободи преси в Криму Володимир ПРИТУЛА. Сімферополь.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду