Томенко вважає, що нинішнє призначення керівника НТКУ без погодження з ВР буде останнім

31 Березня 2003
608
31 Березня 2003
11:26

Томенко вважає, що нинішнє призначення керівника НТКУ без погодження з ВР буде останнім

608
Томенко вважає, що нинішнє призначення керівника НТКУ без погодження з ВР буде останнім
Томенко вважає, що нинішнє призначення керівника Національної телекомпанії без погодження з Верховною Радою буде останнім.

Звільнення Президентом України з посади Президента Національної телекомпанії України (НТКУ) Ігоря Сторожука та призначення на цю посаду Олександра Савенка не відповідає положенням Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Нагадаю, що згідно з цим законом засновниками національних телекомпанії та радіокомпанії є Президент та Верховна Рада, і, відповідно, кадрові призначення повинні відбуватися за погодженням між Президентом і Верховною Радою. Таким чином, нинішня практика призначення керівництва національної телекомпанії та управління нею суперечить законодавству і має бути переглянута. У зв‘язку з цим хочу наголосити, що Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації підтримав проект Закону України "Про порядок призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їх повноважень". Комітет наполягатиме на якнайшвидшому ухваленні цього законопроекту, який уже пройшов обговорення у Верховній Раді, щоб досягти правової однозначності у цьому питанні, важливому для свободи слова в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
608
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду